Sayfalar

23 Kasım 2012 Cuma

FIRINDA BAHARATLI PATATES

Bugün sizlere harika bir tarifim var. Hem lezzetli bir patates yemek ama kızartmak istemiyorsanız işte bu tarif tam size göre :))) Ayrıca balık yemeklerinizin de yanına çoook yakışacak enfes bir lezzet. Kızartma yapmak zorunda kalmadan lokum gibi ve baharat kokan patatesleri yemeklerinizin yanında rahatlıkla sunabileceksiniz.
Hem çok pratik hemde inanılmaz lezzetli patates tarifim şöyle;










Malzemeler:
4 patates,
2 çorba kaşığı zeytinyağı, 
tuz, karabiber, kekik,
kırmızı pul biber, kırmızı toz biber

Yapılışı:
 Patateslerimizi güzelce iyice yıkayalım. Hatta benim yaptığım gibi fırçalayalım. Kabuklarıyla birlikte elma dilimi şeklinde doğrayalım. Bir kasenin içine zeytinyağı ve tüm baharatları alıp karıştıralım. Patateslerimizi  de kaseye dahil edip her tarafına bu karışımın bulaşmasını sağlayalım.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serip baharatladığımız patateslerimizi tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Sıcak sıcak servis yapalım :))))
Afiyet Olsun...
Not: Bir dahaki sefere içine çok az sarımsak ilave edip deneyeceğim öylede çok güzel oluyormuşşşş:))))

11 yorum:

  1. enfes görünüyor , benim kociş kızartma istediği zaman bunu yapıp koyayım önüne, bakalım ne diyecek :)

    YanıtlaSil
  2. oğlum bir tepsiyi yer yapınca.görmesinnn.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. çok teşekkürler arkadaşlar,kesinlikle yapın :)))
    tadı çok nefis oluyor :)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok seviyorum bu patatesleri:)) nefis gözüküyor,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok severim. Ben biberiye de koyuyorum. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Canan hanım :)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sibel ablacım hiç aklıma gelmedi biberiye koymak çok da severim kokusunu :))) Bir dahakine öyle deniycem kesin :))))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. çok severim ben bunu eline sağlık h.soonu misafirime yapacaktım....sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Fırın kaç derece olursa daha iyi oluyor? Turbo mu yoksa tek taraflı mı yapsak?

    YanıtlaSil
  10. Sevgili Pozitif Pembecim çok teşekkürler:)
    Kesinlikle çok güzel oluyor hem baharatı aromasıyla hemde patatesin yumuşacık kıvamıyla nefis oluyor nefis. Afiyetler olsun sizlere de:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Salyangoz,
    Benim fırınım turbo değil ve alt üst ayarında pişirdim. Ama turbo olursa daha iyi olur düşüncesindeyim. Her tarafı eşit kızarır ve pişer :)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil

Yorumlar