Sayfalar

6 Kasım 2012 Salı

DEEPFREZE İÇİN KIRMIZI BİBER

Merhabalar,
kış hazırlıklarının artık sonuna geliyoruz daha önceden de yapıp dolabıma kaldırmıştım biberlerimi fakat fotoğraflayamamıştım. Bu hafta yine semt pazarında gördüm ve dayanamayıp 6 kg daha aldım:))) Pişince, kabukları ve çekirdekleri çıkınca geriye 3 kg kalıyor :))))) (küçük bir dip not) 
Kışın salatasını ve yemeğini yapma imkanım oluyor. Çok da pratik, hemen çıkarıyorum çözdürüp soslayıp yiyoruz.... Yemeğini de soğanlı yumurtalı yapıyorum çok lezzetli oluyor. Bir ara onu da paylaşırım sizlerle...
İşte kışlık kırmızı biber tarifi....

Malzemeler:
6 kg kırmızı etli biber
buzdolabı poşeti :)


Yapılışı:
Öncelikle biberleri güzelce yıkayalım ve sularını süzdürelim. Fırını ısıtıp biberleri sığdığı kadar çok sıkıştırmadan fırın tepsisine güzelce yerleştirelim. Yüksek ısıda yaklaşık 20 dk da pişirelim. Kabukları soyulmaya ve iyice kızarmaya başlayınca fırından alalım. Tepsinin soğumasını bekleyelim. Soğuyan biberlerin kabuklarını ve çekirdeklerini çıkartalım. Fazla hırpalamana bir tepsiye yada kaba alalım. Tüm biberler bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
Daha sonra biberleri istenilen ebatlarda dilimleyip buzdolabı poşetlerine aktaralım. Ben 300'er  gr.lık yaptım poşetlerimi. Poşetin içindeki havayı alıp güzelce bağlayalım. Fotoğraftaki gibi yayvan olarak poşetleyelim. Bu şekilde fazla yer kaplamıyor ve üst üste dizilebiliyor....
Bu arada en son fotoğraftakileri de, 2 poşet hiç doğramadan poşetledim. Arasına peynirli harç hazırlayıp, rulo şeklinde sarıp farklı bir meze yapmayı düşünüyorum :)))))
İşte bu kadar.... Kışın istediğiniz zaman çıkarıp miss gibi salatasını yapabilirsiniz :)))
Sevgiler... 

9 yorum:

  1. doymuyorum şu kırmızı bibere
    her akşam hatta her öğün yesem bıkmam herhalde.kış gelmeden kavanozlarım bitti şimdi sıra dondurucuya attıklarımda.
    ellerine sağlık canım
    afiyetle yiyin inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Bizde kırmızı biberi derin dondurucuyu koyup kışın severek yeriz.,.Yanlız yemeğini hiç duymamıştım..Ellerinze sağlık ,merakla bekliyor olucam:)

    YanıtlaSil
  3. Zaynepçim ben de çok seviyorum közlenmiş halini:))) Seninde ellerine sağlık canım. Sağlıkla tüketelim inşallah:)))))
    Sevgili Kardeşler Nikahşekeri yemeğini şöyle yapıyorum: Tavaya yağı ekleyip, soğanı yemelik doğrayıp kavuruyorum. Sonra dilimlenmiş köz kırmızı biberi ekleyip şöyle bir karıştırıyorum. İçine bazen yumurta kırarak, bazende baharatlandırarak afiyetle yiyoruz:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel... Ben bu sene yapamadım...

    YanıtlaSil
  5. Canım benim daha geç kalmış sayılmazsın hala pazarlarda biber varken al bence:)))) Öpüyorum çok...

    YanıtlaSil
  6. Bereketli olsun, afiyetle tüketin Fatoşçum:)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkürler Serap ablacım,hayırlı Cumalar diliyorum.
    Görüşmek dileğiyle,
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Bayılırım kırmızı bibere kabuklarını kolay soymak için poşetin içine koyup biraz bekletin terleyince çabucak soyuluyo ben ayeni ögrendim annecimden..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok seviyorum,
      Bu güzel püf noktası için de çok teşekkür ediyorum :))
      Sevgiler...

      Sil

Yorumlar