Sayfalar

14 Kasım 2012 Çarşamba

CEVİZLİ HAVUÇLU KEK

Merhabalar uzun zamandır bu keki yapmak istiyordum. Sonunda bugüne kısmetmiş az önce  yaptım. Taze sıkılmış meyve suyu eşlik etti kekimize. Kızımla afiyetle yedik :))) Babamızda akşam gelince tadına bakar artık :))) Nefis bir tarif gerçekten. Mutlaka denemenizi isterim. İçindeki tarçın kokusu kek pişerken tüm mutfağımı sardı:)))) Yumuşacık puf puf bir kek... 
Bir püf noktasını sizlerle paylaşmak istiyorum. Şöyle güzzzel kabaran puf puf bir kek yapmak istiyorsak tüm malzemelerimizin oda sıcaklığında olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. 
Önemli bir dip notu da düştükten sonra sizi fazla bekletmeden hemen tarifime geçmek istiyorum...

Malzemeler:
4 yumurta (iri ise 3 yeterli)
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı rendelenmiş havuç (ortalama 1 adet havuç)
1 portakal kabuğu rendesi,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı süt,
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1,5 su bardağı un (elenmiş olsun)

Üzeri için: 
pudra şekeri



Yapılışı:
Öncelikle yumurtaların sarısını bir kaba beyazını başka bir kaba alalım. Akları kar gibi olana, krema kıvamına gelene kadar mikserle çırpalım. Hatta şöyle bir testi var kabı ters çevirdiğinizde yere düşmeyecek kadar çırpalım... Yumurta sarılarına şekeri, sütü ve sıvıyağı ekleyip çırpalım. Yumurta aklarını ekleyip tahta kaşıkla yavaşça karıştıralım. Vanilya, kabartma tozu, rendelediğimiz havucu, portakal kabuğu rendesini ekliyelim. Unu da yavaş yavaş ekleyip kaşıkla kıvam alana kadar karıştıralım. En son olarak kırık cevizleri de ekleyip tekrar şöyle bir karıştıralım. Yağlanmış çok az unlanmış kek kalıbımıza harcımızı dökelim. Mutfak tezgahında bir iki kez kalıbı vuralım içindeki hava kabarcıklarını çıkartalım. Kekimiz piştiğinde her tarafı eşit kabarsın. Önceden ısıttığımız 180 'C deki fırında nar gibi olana kadar yaklaşık 30-35 dk pişirelim. Her fırının ısı ayarı farklı olduğu için kontrollü pişirelim... Piştikten sonra kekin 5 dk soluklanması için bekleyelim. Daha sonra kalıptan çok rahat çıktığını göreceksiniz :)))
Üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım....
 Afiyet Olsun....

11 yorum:

  1. tarçın,ceviz ve havuç birbirine çok yakışan aromalardır,mis mis ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  2. Bayılırım portakallı keke. Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  3. Evet Raeyhancım birbirlerine çok yakışıyorlar. Senin Kkaolu cevizliyide en kısa zamanda denemek istiyorum canım :))))
    Fatoşcüm portakallı ayrı bir güzel oldu:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Bak şimdi bu saatte canım çekti ya, ne yapacağız şimdi canımcım yolla bana bir dilim bakalım:)Şaka bir yana neredeyse kalkıp yapacağım zor tutuyorum kendimi Fatoş'çuğum, ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  5. Canım bu kek favorimdir ellerine sağlık sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. en sevdiğim keklerden biri enfes elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  7. kek çok güzel görünüyor canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. bende çok severim bunu ellerine saglik cznim :)

    YanıtlaSil
  9. eline sağlık

    hayırlı bir sene dilerim...

    YanıtlaSil
  10. Güzel yorumlarınız için çooook teşekkür ediyorum.
    Vallahi Sibelcim kalk hemen yap canım. Nefis bir lezzet. Eşimin iş arkadaşlarına da gönderdim bayılmışlar:)))) Artık favori tarifim yani:)
    Muhabbet Sofrası hepimiz için güzel bir sene olsun inşallah...
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  11. Sevgiler bende mutfakta vakit geçirmeyi farklı lezzetler denemeyi severim. İş arkadaşımın oğluda benim havuclu kekime bayılır bu sefer farklı olsun dedim ve sizin bloğunuzu keşfettim ve sizin tarifinize ufak sırlarımdan ekleyip yaptım şu an fırında bakalım sonuç nasıl olacak :)

    YanıtlaSil

Yorumlar