Sayfalar

18 Ekim 2012 Perşembe

İLK ŞEKER HAMURLU KURABİYE DENEMELERİM...

Merhabalar,
Çok uzun zamandır şeker hamurlu kurabiyeler yapmak istiyordum. Geçtiğimiz hafta sonu çok güzel bir mağazaya gittim. Şeker hamurlu kurabiye ve pasta vs yapmak için aradığınız herşey ama herşey burada mevcut. Sevgili İpek ablacım mutlaka listenle git. Yoksa oradan çıkamazsın müthiş güzel bir yer demişti. Evet gerçekten de insan kendini içeri girdiği anda kaybedebiliyor. Ben de edindiğim bilgiye dayanarak listemi hazırladım ve başlangıç olarak ne gerekiyorsa onları almaya çalıştım :))) Ama arada bir kaç tane de sepete attığım şeyler olmadı değil hani:))))
Neyse eve gelindi tek tek aparatlara merdanelere bakıldı kafamda bazı şeyler oluştu. Ertesi gün sabah kızım uyurken mutfağa girdim ve başladım önce kurabiye hamurumu yoğurdum şekil verdim ve pişirdim:))) Asıl işin bundan sonraki kısmı çok eğlenceliydi. Çocuklar gibiydim.
Renkli hamurlar cici kalıplar ve inanılmaz güzel merdaneler varken kendimi kaptırmışım:)))
İlk denemem ve sonuç bu :))) Bakalım sizler nasıl bulacaksınız biraz acemice oldu ama ileriki zamanlarda kendimi geliştireceğimi biliyorum. İnanılmaz keyifliydi. Haydi birlikte göz atalım...


Sizce nasıl olmuşlar yorumlarınızı ve önerileriniz bekliyorum.....
Sevgiler...

11 yorum:

  1. çok güzel olmuşlar ellerinize sağlık :) ben nişanım için yapmıştım şimdi de düğünüm için yapmayı düşünüyorum :)) herkes çok beğenmişti ama ben tadına bakmaya bile kıyamamıştım :)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık.çok cici olmuşlar

    YanıtlaSil
  3. Canım,
    ellerine sağlık. Hepsi de çok şirinler. İlkler bu kadar güzelse gelecekte şahaserler yaratacağın kesin.
    Bence de harika bir dünya. İnanılmaz zevkli bir uğraşı.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  4. Fatoş çokda güzel olmuşlar ilk denemen ama benim ilk denememden daha temiz..bende bile olmayan şeyler var sende...ama kızınlada yap ben kızımla yapıyorum bana baka baka neler yapıyor oda...bu kurabiyeler şeker hamuru ile en fazla 1 hafta saklıyabilirsin aslında 4 günden sonra bence sağlıksızda olur...aman dikkat et ben çok yaptım ama birkere yedim bana göre değil sadece süs işte...sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyorlar, bende sizin gibi yeni merak saldım.Bir şey sorucam kurabiye hamurunu nasıl hazırladınız lezzetli olduysa tarifini paylaşabilirmisiniz?
    Ben ilk denememdeki kurabiye hamurumu beğenmedim de.Gerçi yağı azaltılmış margarin kullanmıştım.Ondan da olmamış olabilir..

    YanıtlaSil
  6. Canım çok başarılı olmuş. Bayıldım kurabiyelerine ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Ayyyy ne güzel yorumlar almışım ben bugünnnn:))) Çok sevindirik oldum vallahi.
    Evet biraz titizim burcumun özelliklerini inanılmaz taşıyorum:)) Tipik Başak...
    Tarifi şu an için ustalarım gizli tutmamı önerdi. Ama şunu söyleyebilirim ki netteki tariflerin çoğu birbirine çok yakın. İçlerinden birini küçük dokunuşlarla değiştirip yaptım. Tarçın ve Zencefil aromalı kıyır kıyır kurabiyelerim oldu:)))
    Ne olur yanlış anlamayın....
    Haticemmm teşekkürler canım:))))
    Pozitif Pembem:) Kurabiyeleri pişirdiğim sırada Elif uyuyordu. Şekil verme aşamasında mutfağa girdi ve gözlerine inanamadı. Anne oyun hamurlarımı niye kurabiyelere yapıştırdın dedi:))))))))
    Çok güldüm. Sonra onada kalıp ve hamur verdim oda yanımda birşeyler yaptı sohbet ettik birlikte... Evet inanılmaz keyifliydi ve saatin nasıl geçtiğini anlamadım...
    Tüm güzel sözleriniz ve önerileriniz için çook teşekkürler. Dikkate alıcam kesinlikle.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Zeynepçim, bülbülünyeri, ve Boşnak Kızı sizlere de çok teşekkür ediyorum:)))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Şahanesin canım hepsi çok şirin çok güzel görünüyorlar,ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  10. güzel olmuş gerçekten. emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler Sibelcim eh işte ilk deneme için fena sayılmazlar:))))))
    Tombul Tarifler çok teşekkürler:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar