Sayfalar

19 Ekim 2012 Cuma

DEEPFREZE İÇİN TAZE FASULYE


Merhabalar,
Yazdan hazırlayıp poşet poşet dolaba kaldırdığım fasulye, barbunya, enginar, bezelyerimi kışın rahat rahat kullanıyorum. Elimin altında hazır yemeğim olduğunu biliyorum. Uğraşmaya gerek yok tencerede kavur soğanı biraz salça at sebzeni içine biraz da su kaynat. İşte sana hazır yemek :))


İnanın ben bu şekilde çok çok rahat ediyorum. Hem yazın sebzesini kışın yemek ayrı bir keyif. Hemde acil bir misafirin mi gelecek ya da vaktin mi yok hemen alıyorum ve 20 dk yapıyorum:))
Kesinlikle tavsiye ediyorum. Kışın miss gibi taze fasulye yemek ayrı bir lezzet:)))
Hemen kısaca hazırlanış kısmına geçmek istiyorum...


DEEPFREZE İÇİN TAZE FASULYE

Malzemeler:
2 kg taze fasulye,
2 kg domates,
çok az zeytinyağı ve tuz
buzdolabı poşeti

Yapılışı:
Taze fasulyeleri kılçıklarından ayıklayıp güzelce yıkayalım. İstediğimiz ebatlarda doğrayalım.(kimi kısa kimi uzun boyda seviyor ya hani) Ardından domatesleri yıkayalım. Kabuklarını soyalım ve ortadan ikiye kesip rendeleyelim. Tencereye (ben 2 ayrı tencerede pişirdim) çok az zeytinyağı gezdirelim. Üzerine domates püresinden biraz onun üzerine de taze fasulyelerden bir kat döşeyelim. Tencerenin yarısına gelene kadar bu işlemi uygulayalım Üzerine çok az tuz serpelim. Diğer tenceremiz için de aynı işlemleri yapalım. Ocağın altını açıp orta ateşte fasulyelerin rengi hafif dönene kadar kavuralım. Arada karıştıralım.
Kavrulan ve hafif rengi değişen fasulyeleri ocaktan alıp genişçe bir çelik tepsiye vs dökelim. Ilıması için bir süre bekletelim. Daha sonra  istediğimiz miktarlarda buzdolabı poşetlerine dolduralım. Ben yarım kg olarak koyuyorum poşetlere. Poşetin içindeki havasını alıp, yassılaştırıp ağzını sıkıca kapatalım. Ve deepfreze'e kaldıralım.
Kışında afiyetle tüketelim :))

Sevgiler... 

9 yorum:

  1. ellerinize sağlık :) seneye nasipse düğüüm var benim de çalışan bayan olduğum için çok özeniyorum böyle şeylere gerçekten büyük kolaylık :)

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık,afiyetle tüketin..Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. * Hayırlısı olsun şimdiden Boşnak Kızı:)) Bence şimdiden bir defter edin kendine... En beğendiğin tarifleri not almaya başla:)))
    Bu da çok kolay rahatlıkla yaparsınız. Hafta sonları vakit biraz daha fazla kalıyor:) O zamanlara denk getirirseniz bol bol yaparsınız:)))
    Evlendiğim ilk yıllarım gözümün önüne geldi birden. Her Allahın günü anneciğimi arar tarif isterdim, hatta yemeği telefonda birlikte yapardık:))))))
    Ama şimdi onlar benden tarif istiyorlar. Her şey zamanla oluyor yani. Hiç endişe etmeyin. Sizde eşiniz ve sevdiklerinize harika yemekler yapacaksınız:)))))
    * Sevgili Birincisin çok teşekkürler canım :)
    Amin inşallah...
    Sevgiler ...

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Fatos Hanim, tarifleriniz ve ictenliginiz icin tesekkur ederim, mutfagimiz.com'dan Merve ;)

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Merve hanımcım,
    Güzel sözleriniz beni mutlu etti.
    Çok teşekkür ediyorum:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. bende böyle yapıyorum canım ama bu sene kavanoza yapacagım yer sıkıntısı var allah agı tadıyla yemek nasip etsin ellerine saglık safiye acar tok

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende birkaç kavanoz yapsam mı diye düşünmüyor değilim Safiye hanımcım :)))
      benimde dolapta pek fazla yerim kalmadı sayılır....
      Amin inşallah hepimiz hazırlıklarımızı ağız tadıyla tüketiriz...
      sevgiler,

      Sil
  7. bende böyle yapıyorum canım ama bu sene kavanoza yapacagım yer sıkıntısı var allah agı tadıyla yemek nasip etsin ellerine saglık safiye acar tok

    YanıtlaSil

Yorumlar