Sayfalar

28 Eylül 2012 Cuma

PRATİK EKMEK TABANLI PİZZA

Hafta sonu yine canım pizza çekince baktım ekmek dolabına dünden kalan ekmeklerim var. Aslında hafta sonu sabah kahvaltısına sıcak ve taze ekmek yeriz hep ama bu hafta değişikli olsun istedim. Ekmek pizzası tarifi geçenler de vermiştim. Fakat bu ondan çok daha değişik ve bana göre çok daha güzel oldu. Çünkü tabanı aynı kek gibi yumuşak ve tadı inanılmaz güzeldi. O yüzden tarifin ismine ekmek tabanlı diye belirtmek istedim. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum. Kahvaltılarda hatta 5 çaylarında ve misafir menülerine ile alabiliriz bu tarifi bence. 
İşte kendimce uyguladığım pizza tarifim...

Malzemeler:
10 dilim tam buğday ekmeği,
2 yumurta,
yarım su bardağı kadar süt,
1 domates,
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri,
ketçap,
2 yeşil sivri biber
sucuk, (yada sosis)
yeşil ve siyah zeytin,
tuz, nane, kekik, karabiber


                           ( piştikten sonraki hali )                                       ( pişmeden önceki hali )
Not: Güzel kızım biberli ve domatesli yemediği için sağ alt köşeyi onun için sadece peynir ve sucuklu olarak hazırladım:)))))



Yapılışı:
Öncelikle ekmek dilimlerimizi geniş ve derin bir kaba parçalayarak alalım. Üzerine yumurtaları kıralım. Sütü ve baharatları da ekleyip ve yoğuralım. Çok cıvık olursa ekmek dilimi ya da galeta unu ekleyebilirsiniz. Harcı iyice yoğurduktan sonra fırına dayanıklı bir borcamın zeminini yağlayalım. harcı her tarafa eşit gelecek şekilde içine döşeyelim. Elimizle düzeltelim ve biraz bastıralım.
Üzerine ketçap dökelim. bıçak yardımıyla her yerine sürelim. Kaşar peynirinin yarısını üzerine serpiştirelim. İncecik doğradığımız yeşil biberlerimizi varsa kırmızı papya biber de koyabilirsiniz renk renk süper oluyor. Daha sonra sucukları,yeşil ve siyah zeytini de küçük küçük doğrayıp üzerine serpiştirelim. Domatesin çekirdek kısımlarını çıkartıp küp küp doğrayalım ve onu da her yere eşit olarak yerleştirelim. En son üzerine kalan kaşar peynirini de serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında üzerindekiler pişene kadar bekletelim. 20 dk kadar yeterli.
Sucuklar pişmiş ve kaşarlar erimişse pizzamız pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet, bal, şeker olsun:))))

12 yorum:

  1. Günaydin Fatoscugum ellerine emeklerine saglik afiyetler olsun .

    YanıtlaSil
  2. günaydın Gülcanım çok teşekkürler canım,
    Sevgiler, hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  3. Değişik olmuş canım ekmeği ezmek yumurta süt katmak farklı....görüntüde beni götürdü valla şuan bende açım bel fıtığı derdim varya zayıflamam lazım...dukan diyetine bendemi başlasam yemek sevdam elif 4.5 ayda 15 kilo vermiş benimde öyle bir fazlam var aslında ama hep et yemek bana biraz ters geliyor ...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım. Harika görünüyor..

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler. Size de çok çok geçmiş olsun:(
    Benimde göbek bölgemde biraz fazlam var maalesef. Dukan diyetinde sırf et (protein) olduğu için bende pek yanaşamıyorum ne yalan söyleyeyim. Kilo vermek için az ve sık yemek gerekiyormuş aslında. Ekmeği kesmek, bolca da su tüketmek ve en önemlisi spor yapmak yada en basiti yürüyüşler yapmak...
    Neyse bu işler uzman işi !...
    Sevgiler :))

    YanıtlaSil
  6. Haticemmm çok sağol canım benim:)
    Sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel düşünmüşsün...Yarın bende pastırmalısını mı yapsam

    YanıtlaSil
  8. çok teşekkürler canım benim:))
    Yap yap nefis oluyor gerçekten...
    Şimdiden afiyetler olsun...
    Sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  9. Ellerinize sağlık, çok güzel ve iştah açıcı görünüyor.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
  10. üst malzeme hemen hemen aynı altı bu şekilde denememiştim..pizza görüntüsünde olmuş..çok iştah açıcı görüntüler:))ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  11. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum sevgili Vanilins ve Fuat bey:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. bende sık sık yaparım,bayat ekmeklerini değerlendirmek içinde çok güzel bir yöntem,nefis görünüyorlar,ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

Yorumlar