Sayfalar

26 Eylül 2012 Çarşamba

MİNİK KALP MUFFİNLER


Merhabalar,
Dün çok güzel bir etkinliğe davet edildim. Oriflame ailesinin çok sevdiğimiz ablalarından sevgili Melek Tuğuz bizi Karşıyakadaki toplantıya davet etti. Hem eğlendik hem de ürünler hakkında bilgiler edindik. Bir Oriflame Danışmanı olarak da iyi ki gitmişim, çok güzel bir gün geçirdim gerçekten. Güzel dostluklar kurduk. Melek ablanın accayip pozitif, kıpır kıpır oluşu bizlere enerji verdi diyebilirim. Çok tatlı bir insan. Toplantıya karşı komşum Ayşe ablam ile birlikte gittik. Melek abla sakın birşey yapmadan gelme haaaa. Bloğunda güzel güzel tarifleri paylaşıyorsun vallahi içim gidiyor. Buraya gelirken de yap birşeyler getir de tadına bakalım dedi. Ben de hiç kırar mıyım canım ablamı hemen mutfağa girdim ve yeni aldığım silikon kalıplarımla cicili bicili muffinler hazırladım. Bir de yanına muzlu, portakallı ve çikolatalı trufflar yaptım :))))) Herkes çok beğendi....
İnşallah en yakın zamanda tekrar bir araya geliriz diyorum ve herkese selamlarımı gönderiyorum.
İşte cici muffinlerimin tarifi şöyle :))))


Malzemeler:
2 su bardağı un,
2 yumurta,
2 çorba kaşığı kakao
2 çay bardağı toz şeker,
1 çay bardağı buzlu su,
1 vanilya,
1 kabartma tozu,
1 portakal kabuğu rendesi,
1 çorba kaşığı hindistan cevizi
2 çorba kaşığı damla çikolata yada çikolata rendesi

Kayısı sosu için:
1 su bardağı kayısı suyu,
1 tatlı kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:
renkli şekerleme



(kalıptaki pişmemiş hali)


Yapılışı:
Öncelikle derin bir kaba yumurtaları kıralım. Üzerine şekeri ekleyip mikserle iyice açık renk alana kadar çırpalım. Daha sonra suyu ekleyip çırpalım. Elenmiş ve içine kabartma tozu eklenmiş unu ekleyip tel çırpıcı ile karıştıralım.  Vanilyayı, portakal kabuğu rendesini, hindistan cevizini, çikolatayı da ekleyip karıştırdıktan sonra silikon kalıplarımızın içine kaşıkla harcımızdan paylaştıralım. Çok doldurmayalım. Kabarma payını da hesap ederek hacı dökelim.
Siz isterseniz dilediğiniz bir kalıba da yapabilirsiniz. Silikon kalıp ise yağlamaya gerek kalmıyor. Fakat diğer kalıpları çok az yağlamayı ihmal etmeyelim lütfen:))) Ben eğer silikon kalıpta yapmayacaksam çok az yağlarım içine de çok çok az un serpip fazla unu dökerim. Harcımı içine böyle dökerim.
Önceden ılıtılmış fırında 180 'C'de yaklaşık 20 -25 dk pişirmek yeterli oluyor. Kürdan testi yaptıktan sonra fırından çıkartabilirsiniz.
Ilıdıktan sonra kalıptan çıkarttığımız minik kalp keklerimizin üstteki boşluk yere de ister şanti isterseniz de benim yaptığım gibi meyve sosu dökebilirsiniz.
Kayısı sosu için küçük bir sos tencereseine 1 su bardağı kayısı suyunu dökelim. İçine 1 tatlı kaşığı tepeleme nişastayı da ekleyip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
Sos koyulaşmaya başlayınca üzeri göz göz olunca ocaktan alıp ılımaya bırakalım. Arada karıştıralım ki üzeri kaymaklanmasın. Daha sonra da keklerimizin üst bşluklarına tatlı kaşığı yardımıyla sosumuzdan dökelim. Üzerini de renkli şekerlemelerle süsleyelim.
Afiyet Olsun....

Not 1: Harcımdan çok az da olsa arttı. Atmadım ve fırına dayanıklı 2 küçük borcam kaplara paylaştırdım. Onları da diğerlerinin yanında pişirdim...2 güzel topkeklerim oldu:))) Kızım ve babamız onlara talip oldular hemen:)))))
Not 2 : Türkiye' nin her neresinde olursanız olun. Eğer bu güzel aileye siz de dahil olmak isterseniz seve seve yardımcı olurum. Biz büyük bir aileyiz :))))


günün anısına güzel bir kare:)))

17 yorum:

  1. Fatoşcuğum ellerine sağlık çok güzel olmuşlar. Geçen yıl oğlum anne keklere jöle döksen olurmu diyordu. sende görünce cesaretlendim şimdi. çok da Afiyet olsun. sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık çok cici olmuşlar gerçekten. Ben bu tek atımlık keklere bayılıyorum. Yiyenlere afiyet olsun. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Günaydın Nursevin ablacım, çok teşekkürler. tadı çok güzel oldu. Benim de ilk denememdi:)) Çok eğlendim yaparken:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuşlar ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  5. Görüntü muhteşem,eminim tadı da öyledir..Ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. minik minik çok güzeller
    ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. ama bunlar çok tatlı, çok şeker,
    bayıldım...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  8. çok şeker olmuşlar canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Ne güzel olmuşlar.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  10. blog dünyasına girerken zaten mutfağa ve yemeklere meraklıydım ..girdikten sonra takip ettiğim bloklarda ve sizde öyle güzel tarifler görüyorum kii..hangi birini deneyeceğimi şaşırdım..çok şirin görünüyor..ellerinize kollarınıza sağlıkkk..sevgiler..

    YanıtlaSil
  11. Canlarım hepinizin güzel yorumlarını okudum çooooook mutlu oldum:)))
    Çok teşekkürler, evet çok şirinler yaparken de accayip eğlendim doğrusu :)))
    Bu arada kızım da bana asistanlık yaptı. İçini doldurduğum ve üstünü süslediğim ilk muffini de mideye indirdi hemen :))))
    Sevgiler dostlarım...

    YanıtlaSil
  12. Çok şirinler, tam sevgililer gününe uygun olmuş.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkürler Dilek hanımcım.
    Sevgiler:)))

    YanıtlaSil
  14. çok şirinler ellerine sağlık minik minik çok emek vermişsin ama harika değişik kekler olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Günaydın Gül hanımcım,
    çok teşekkürler:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. merhaba bu harika olmuş.mintayür ve çok güzel.birsey sormak istiyorum .bu kalıptan bende aldım silikon ama bendeki buz kalıbı olarak gecıyor 230 dereceye kadar dayanıklıdır dıyor.sızınkı de mı aynı acaba.fırına gırınce bır sorun olur mu ki?http://emekkafee.blogspot.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba sevgili Emek Kafee,
      beğendiğinize çok sevindim :)) Kalıplarımı http://www.tantitoni.com.tr/default.asp'den almıştım.
      Çok da kullanışlılar... Buz kalıplarının fırında dayanıklılıkları konusunda inanın hiç bilgim yok :((
      Benim aldıklarım pişirme kalıpları olarak kullanılıyor...
      Sayfama ziyaretiniz için çok teşekkür ediyorum ben de hemen sizi ziyarete geliyorum :)))
      Tekrar görüşmek dileğiyle, şimdilik hoşçakalın....

      Sil

Yorumlar