Sayfalar

19 Eylül 2012 Çarşamba

CEVİZLİ ve TARÇINLI KURABİYE

Merhabalar,
Geçen hafta küçük bir kaçamak yapıp Kuşadasına 3 - 4 günlüğüne tatile gittik. Sezonda kapandı kapanacak, havalar da serinlemeye başlamamışken tatile çıkalım istedik. Çok da iyi geldi doğrusu. İlk defa gittiğimiz bir oteldi. Atlantique Holiday Club Otel. Otelin her tarafı çok temizdi. Benim için öncelikli olan da buydu zaten. Personeli inanılmaz güler yüzlü ve yemekleri de gayet güzeldi:) Yemyeşil ağaçların içinde, denizi olan (bazı otellerde maalesef ki deniz olmuyor), 3 büyük havuzu ve bir çocuk havuzu olan, su kaydırakları ve aktiviteleriyle güzel bir oteldi. Düşünenler için fikir olması açısından bu kadar detay yazıyorum.
Kızım havuzdan çıkmak bilmedi. Babasıyla birlikte çok eğlendiler. Havuzdan çıkınca da mini club' da sulu boya çalışmalar yaptı. Nur ablası  ve Doğukan abisi yüz boyamaları yaptılar:))) Her gün değişik bir şey yapıldı kendi isteği üzerine fıstığıma:)))) Çok güzeldi hali.... 
İnanılmaz keyif aldı. Animasyoncular Elifin peşinde dolaşıp durdular. Her gece mini disco da değişik kabare show'lar  hazırlamışlardı. Hepsini büyük bir keyifle izledik. Perşembe akşamı da Türk Gecesiydi. Önce 10. yıl marşımız çaldı. Türk'ü, Rus'u, Bulgar'ı, Alman'ı, İngiliz'i, Fransız'ı herkes ama herkes ayakta eşlik etti marşa. Çok duygulandım. Her yerde türk bayraklarımız asılıydı. Ardından geleneksel dans gösterileri yapıldı. Finalde ayakta alkışladık hepsini. Çok güzel bir geceydi gerçekten. Emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. 
Tatilin tadını en çok Elif çıkarttı diyebilirim. Çok keyif aldı. Dönüş de zor ayrıldık diyebilirim. Anne biraz daha baba biraz daha kalalım diye diye çıktık yola:)))))
Güzel bir haftaydı benim için sevgili dostlarım. Hem dinlendim hemde çok eğlendik.
Bu tarifimi tatile çıkmadan verecektim öyle planlamıştım fakat eşya toparlamaktan elim hiç gitmedi pc ye :((((( Kısmet bugüneymiş,
Yine lafı çoooook uzattığımın farkına vararak hemen bu güzel tarife geçmek istiyorum.

Malzemeler:
2 su bardağı un,
1 çay bardağı nişasta,
1 su bardağı pudra şekeri,
125 gr margarin,
1 yumurta,
1 pkt vanilya,
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz (ya da fındık)

Üzeri için:
2 çorba çaşığı pudra şekeri,
2 tatlı kaşığı kakao,
1 tatlı kaşığı tarçın

Yapılışı:
Öncelikle derince bir kaba yumurtayı kıralım. Erimiş margarini ilave edelim. Pudra şekeri, nişasta, vanilya, ince çekilmiş ceviz ve unu da ekleyip homojen bir şekilde yoğuralım. Kıvam alan hamurumuzdan fındıktan biraz büyük parçalar kopartıp avucumuzda yuvarlayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Benim kurabiyelerim 36 adet çıktı. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dk kadar pişirelim. Kurabiyeler piştikten sonra yayılıyor tepsiye ve bu şekli alıyor :))))
Önce yumuşak olduğunu hissedeceksiniz fakat soğuyunca normale dönüyor kurabiyeler:))))
Çok fırında kalırsa sertleşiyor amman dikkat kontrollü pişirelim !.....
Çukur bir kabın içerisine pudra şekeri, kakao ve tarçını alıp karıştıralım. Fırından çıkarttığımız kurabiyelerimizi ılıkken hazırladığımız 3'lü toz karışıma bulayalım ve servis tabağına dizelim.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. Canim günaydin .
    Ellerine saglik cok güzel cevizli nefis bir tarif afiyetler olsun..Bloguna girince renk cok güzel huzur veriyor .Maviyi cok severim .

    YanıtlaSil
  2. Canım benim çok teşekkürler. Evet benimde mavi ve tonları en sevdiğim renkler. Gözlerimde mavi:)))
    Belki ondan dır bu mavi sevdası...
    Öpüyorum canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. KURABİYELER ÇOK GÜZEL. TAM BANA GÖRE. ELLERİNE SAĞLIK.

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler Nursevin ablacım. Evet tadı çok güzeldi:)) Elif çok sevdi:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ben bunun fındıklısını yapıyorum..Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Günaydın Fatoşcum,
    Evet fındıklısı da çok şahane oluyor:)
    Çok teşekkürler canım,
    Sevgiler:))))

    YanıtlaSil

Yorumlar