Sayfalar

23 Ağustos 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI SEMİZOTU

Pazarda geçen gün tazecik semizotlarını görünce dayanamadım ve aldım. Hem salatasını hem de yemeğini çok sık yapıyorum. Hele yemeği o mayhoş tadı çok hoşuma gidiyor.))) 
Hem pratik hem de çok besleyici olan bu yemeği yapmayanımız yoktur aslında. Fakat ben ilk defa denemek isteyenler için bir kez daha tarifi veriyorum:)))) Biliyorsunuz ben hep söylüyorum, ilk evlendiğim sene mutfakta çok zorluk çekmiştim çok. Anneciğim hep derdi de  gel öğren kızım diye, ama ben hiiiiiç oralı bile olmazdım. İş başa düşünce anladım anacığımı. Yavaş yavaş öğrendim hepsini:))))
İşte lezzetli ve bir o kadar pratik semizotu tarifim şöyle hanımlar:))))

Malzemeler:
1 bağ semizotu,
1 adet kırmızı kapya biber,
1 adet büyük soğan,
1 avuç pirinç,
zeytinyağı ve tuz
Yapılışı:
Öncelikle semiztounu pakette sarılı yere kadar olan kısmından bıçakla keselim. Topraklı kısmından kurtulduktan sonra bol su ile 3-4 kez güzelce yıkayalım. Küçük parçalara ayıralım. Ben sap kısımlarından da çok kart olmayanlarını yemeğe ilave ediyorum. Soğanı, biberi küçük küçük doğrayalım. Tencereye yağı ekleyelim. soğan ve biberi alıp soteleyelim. Ardından semizotlarını ve yıkadığımız pirinci ve tuzunu da ilave ettikten sonra şöyle bir karıştıralım. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirelim. Semizotları suyunu yavaş yavaş salmaya başlayacaktır. Gerekirse çok çok az su ilavesi yapabilirsiniz. Yaklaşık 15 dk sonra yemeğimiz pişmiş olacaktır. İşte bu kadar kolay.....
Üzerine de sarımsaklı yoğurtla miss gibi oluyor :))))
Afiyet Olsun.... 

2 yorum:

Yorumlar