Sayfalar

8 Ağustos 2012 Çarşamba

ETLİ KARNIYARIK

Patlıcanla yapılan yemeklerin tadına doyum olmuyor. Bu yemek de aynen öyle. Davet sofralarına çok yakışan tabaktaki sunumuyla göz dolduran doyurucu bir yemek. Kızartarak yaptım fakat eşim hiçde yağlı değil gayet güzel olmuş diyerek iştahla yedi:))) Bu da beni çok mutlu etti:))))
Kısacası biz çok seviyoruz, yanına tel şehriyeli pilav ve sarımsaklı cacık da yapınca yemek tamamlandı sanki:))))
Haydi geçelim mi hemen bu güzel yemeğin tarifine....

Malzemeler:
4 adet kemer patlıcan,
200 gr kuşbaşı dana eti (yada kuzu eti)
1 büyük soğan,
3 diş sarımsak,
1 yeşil biber,
2 domates,
2 çorba kaşığı domates salçası,
tuz, karabiber,
zeytinyağı ve et suyu

Üzeri için: domates dilimleri ve yeşil biber

Kızartmak için: 1 su bardağı sıvıyağ
Yapılışı:
Öncelikle benim etim dana eti olduğu için kuşbaşı aldığım etlerimi bir güzel yıkadım, süzdüm ve  bir kez daha minik minik doğradım. Daha sonra etleri düdüklüye aktaralım üzerine 2 lt kadar su ve 2 tane karabiber ilave edip yumuşayana kadar yani 35 dk kadar pişirelim. (her düdüklünün pişirme süresi farklılık gösterebilir kontrollü pişirmenizi öneriyorum)
Patlıcanları yıkayıp sap kısımlarını çıkartmadan alaca soyalım. Tuzlu su dolu bir kabın içinde 15-20 dk acısının çıkması için bekletelim.
Bu arada iç harcını hazırlayalım. Soğan, sarımsak ve yeşil biberi küçük küçük doğrayalım. Bir tavaya zeytinyağı ekleyip soğan, sarımsak ve biberleri hafifçe kavuralım. Üzerine pişen etlerimizi ilave edelim. Domatesleri küp küp doğrayıp salça ile birlikte tavaya ekleyip kavuralım. Bir kepçe et suyundan da ilave edip iyice kokuları birbirine geçene kadar 10 dk pişirelim.
Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştıralım ve ocağın altını kapatalım.
Patlıcanları tuzlu sudan alıp yıkayıp kurulayalım. tavaya sıvıyağı alıp ısıttıktan sonra patlıcanları kızartalım. Kızaran patlıcanları havlu kağıt serili bir tepsiye alalım.
Biraz ılıdıktan sonra patlıcanları fırına dayanıklı bir kaba yada borcama alalım. Bıçakla ortasından ucuna kadar çok dibe inmeden keselim. İçlerini hafifçe açalım. Hazırlamış olduğumuz harcımızdan eşit olarak tüm patlıcanlara paylaştıralım. Üzerlerine domates dilimleri ve yeşil biber koyalım. Fırının sadece üst kısmını ayarlayıp domates ve biber hafifçe solana kadar pişirelim. Sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...
Not: Kuzu etiyle yapacaksanız eğer haşlamanıza gerek yok tencerede kavurarak pişirmeniz yeterli....

5 yorum:

  1. bencede karnıyarık mükemmel bir yemektir ve pilav,cacık olmadan olmaz.ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Harika. Ellerine sağlık. Güzel anne.Nursevin

    YanıtlaSil
  3. güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. patlıcana herşey çok yakışıyor eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler Sezgin hanım:)) Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar