Sayfalar

23 Ağustos 2012 Perşembe

BOSTAN KEBABI

Merhabalar,
Bostan kebabını ne zamandır yapmak istiyordum aslında. Patlıcanı sevmeyen ben nasıl böyle patlıcan delisi oldum hayret ediyorum kendime:)))) Demek ki insanın zevkleri, ağız tadı değişebiliyormuş bunu öğrendim:)))) 
Harika ve doyurucu bir yemek olduğu kesinlikle test edildi:) Bayıla bayıla yedik, gerçekten de çok güzeldi. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Davet sofralarınıza yakışacak güzellikle bir yemek. İlk defa bostan kebabını denedim ve inanılmaz beğendik. Bundan sonra sık sık,  mevsimi de geçmeden yapıcam bu yemeği...
İşte buyrun tarifim,
Malzemeler:
2 bostan patlıcan,

İç harcı için:
100 gr. kıyma,
1 soğan,
2 domates,
2 yeşil biber,
2 diş sarımsak,
1 çorba kaşığı TAT domates salçası,
tuz, karabiber


Üzeri için:
1 domates,
kaşar peyniri dilimleri

Salçalı Sosu için:
1 tatlı kaşığı TAT domates salçası,
1 türk kahve fincanı su


Kızartmak için: sıvıyağ
Yapılışı:

Öncelikle patlıcanları sap kısmıyla birlikte ikiye bölelim. Tuzlu suda 20 dk kadar acısının çıkması için bekletelim. Sonra patlıcanları yıkayıp kurulayalım. Tavaya yağı ekleyip ısınınca patlıcanları arkalı önlü nar gibi olana kadar kızartalım. Havlu kağıt serili bir tabağa alıp yağını süzdürelim.
Ayrı bir tencereye zeytinyağı ekleyip kıymayı, küçük doğranmış yeşil biberi, soğanı, sarımsağı alıp soteleyelim. Ardından domatesleri küp küp doğrayıp ekleyelim. Tat domates salçasını da ekledikten sonra kavuralım. Tuzunu, karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kapatalım.
Ilıyan patlıcanlarımızın içlerini bir kaşık yardımıyla güzelce sıyıralım ve kesme tahtasında küçük küçük doğrayıp kıymalı harcımıza dahil edelim.
Patlıcanları fırına dayanıklı borcam yada başka bir kaba yerleştirelim. Harcımızı şöyle bir karıştırıp patlıcan kayıklarımıza kaşık kaşık paylaştıralım. Patlıcanlarımızın altının yanmaması için b
orcamın içine ayrı bir kapta su ve 1 tatlı kaşığı Tat domates salçasını karıştıralım. Sos hazırlayalım ve borcamın zeminine dökelim. 
Tüm patlıcanların içlerini harçla doldurduktan sonra üzerlerine yuvarlak kesilmiş domates dilimi yerleştirelim. Isıtılmış fırında domatesler hafif solana kadar pişirelim. 
Daha sonra fırından alıp domateslerin üzerine kaşar dilimleri yerleştirelim ve 2 dk hafif kızarana kadar fırında bekletelim. Çok bekletmeyin kaşar eriyip gidiyor. 
Sıcak sıcak servis yapalım.
 Not: Harçtan kalırsa dert etmeyin benim de biraz arttı. Buzdolabı poşetine koyup deepfreeze kaldırabilirsiniz. Bir kaç gün sonra 1 yufkayla kendinize şahane bir börek yapabilirsiniz :)
Afiyet Osun.

24 yorum:

  1. nefis nefissss.ellerine sağlık canım.süper görünüyor.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. günaydın canım benim çok teşekkürler:))))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor canım
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Biz dolması patlıcan seviyorum çünkü Geçenlerde benzer bir şey yaptım. Bu çok lezzetli görünüyor.

    YanıtlaSil
  5. Yine çok sevdiğim bir yemek harika görünüyor ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  6. Nefis bir yemek olmuş,patlıcanı her halini seviyorum.Bende de bugün salatası var.Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. nefis görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. Güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Nefis bir sunum. Fatoşcuğum elelrine ve gönlüne sağlık.

    YanıtlaSil
  10. Sunum 10 numara,elinize sağlık.Bayıldım.

    YanıtlaSil
  11. Nursevin ablacım ve sevgili Dilekcim güzel yorumlarınız için çok teşekkürler:)))
    Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  12. Çok beğendim; ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  13. çok teşekkürler sevgili Mutfak ve Tatlar:))))

    YanıtlaSil
  14. Mis gibi kokular geldi. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. inanılmaz güzel bir sunum.bayıldım adeta.maşallah diyorum bir kez daha maharetli parmaklarına ve sana.allaha emanet ol inşallah ve elbette ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. çok güzel gözüküyor elinize sağlık....

    YanıtlaSil
  17. Sevgili Naliya, Alev ve Pozitif Pembe güzel yorumlarınız için çok çok teşekkür ediyorum:)))
    Sevgilerimi gönderiyorum :D

    YanıtlaSil
  18. Patlıcanın ama özellşkle bostan batlıcanını bayılarak yeriz.. Elelrinize sağlık çok lezzetli görünüyor...

    YanıtlaSil
  19. Çok teşekkürler Merve hanım, sevgiler:))))

    YanıtlaSil
  20. canım , Yaz sebzesi kışın yenmez ama ben yaz mevsiminden daha çok seviyorum patlıcanı acısı ve çekirdekleri hiç olmuyor.Ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil
  21. Çok teşekkür ediyorum Gülten hanımcım :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. Görüntüye bakar mısın? "Gel beni yeeeee!!!" diye çağırıyor. Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  23. Bu tarifi haftaya iş yerimizde https://www.facebook.com/groups/asmaaltidonervemanti/ yapmayı ve müşterilerimizin beğenisine sunmayı düşünüyoruz. Güzel bir yemek ve tarifiniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  24. https://www.facebook.com/groups/asmaaltidonervemanti/ İş yerimizde haftaya bu yemeği yapmayı ve müşterilerimizin beğenesine sunmayı düşünüyoruz. Tarif ve bu güzel yemek için teşekkürler Fatma hanım....

    YanıtlaSil

Yorumlar