Sayfalar

1 Ağustos 2012 Çarşamba

BAYAT EKMEK KÖFTESİ

Merhabalar,
Bugün sizlere ilk kez yaptığım ve tadına bayıldığım bir köfte tarifi vermek istiyorum. Evde bu sıralar malum iftar için alınan pideler ve ekmekler biriktikçe birikti. Ne yapabilirim diye düşünürken sevgili Reyhan arkadaşımın sitesinde tamda istediğim gibi bir tarifle karşılaştım. Sevgili arkadaşımın sitesine (anne eli gibi)  buradan ulaşabilirsiniz:)))
Bakmadan geçmeyin diyorum daha neler var neler :))) 
Ev ekonomisi gerçekten çok önemli. Ben genelde ekmeklerimi küçük küpler şeklinde kesip biraz da baharatlandırıp fırında kuruturum ya da robottan geçirip galeta unu yaparım. Ama bu kez farklı birşey yapmak istedim. İyiki de yapmışım harika oldular. İftara afiyetle yedik eşimde çok beğendi. Hele kızım oooh köfteler çok güzelmiş anneciğim diye diye yedi:))))))))
Tarif için öncelikle Reyhana çok teşekkür ediyorum ve sizlerle o güzel tarifi paylaşıyorum....




BAYAT EKMEK KÖFTESİ
Malzemeler:
1 bütün ekmek (evde kalan pideniz varsa oda olur)
2 yumurta,
1 soğan,
2 su bardağı kadar kaşar peyniri,
2 iri diş sarımsak,
galeta unu (çok az kıvam vermek için),
tuz, karabiber, kırmızı toz biber,
kuru nane, kekik, kimyon, 
maydanoz (bende yoktu koymadım, olmasa da olur)
deretotu (bende yoktu koymadım, olmasa da olur)

Kızartmak için : Sıvıyağ

Yapılışı:
Öncelikle ekmeğimizi içine su koyduğumuz bir kabın içinde yumuşatalım. Yumuşayan ekmeklerimizin suyunu elimizle sıkıp ayrı bir kaba aktaralım. İçine yumurtaları, rende yaptığımız soğan ve sarımsakları, baharatları, varsa maydanoz ve dereotunu ekleyip yoğuralım. Kıvamı cıvık olursa çok az galeta unu ilave edip yoğurmaya devam edelim. Harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizle yuvarlayalım. Yassı şekil verip tepsiye dizelim. Tavaya biraz sıvıyağ ekleyip ısıtalım. 
Köftelerimizin kızartırken bir püf noktası var amman amman atlamayın diyorum. Köftenin bir önü iyice kızarmadan kesinlikle çevirmeyin yoksa parçalanıyor. İyice kızardıktan sonra diğer tarafını da çevirerek kızartalım.
Havlu kağıt serdiğimiz tabağa köftelerimizi aktaralım.
Afiyetle yiyelim:))) 

11 yorum:

  1. Bayat ekmekler için en ideal tarif olsa gerek:)
    Ellerine sağlık canım.
    Hayırlı Ramazanlar diliyorum..

    YanıtlaSil
  2. çok güzeller canım ellerine sağlık ekmekleri değerlendirmek çin harika bir alternatif olmuş

    YanıtlaSil
  3. evet evet artık bu köfteyi daha sık yapma kararı aldım:)) Resmen bir ana yemek oldu:))) Mutfakta hiçbirşeyin israfından hoşlanmıyorumç Mutlaka değerlendirecek birşeyler vardır diye düşünüyorum. Güzel yorumlarınız için çook teşekkür ediyorum:))))
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
  4. Çok üzel gözüküyor..Bende sahurda denemek istiyorum..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık canım,asıl ben teşekkür ederim güzel sözlerin için,beğenmene çok sevindim,öperim...

    YanıtlaSil
  6. evet evet kesinlikle deneyin. Harika biz çok beğendik:)) Reyhancım çok güzel bir lezzeti bizlerle buluşturdun. Süperdi gerçekten. Öpüyorum hepinizi :)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. elinize sağlık.çok yağ çekip çekmediğini ögrenmek istemiştim.tşk ederim......................

    YanıtlaSil
  8. Yok yok hiç de yağ çekmedi gayet güzeldi lezzeti :)) Mutlaka tavsiye ediyorum :)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Kasarpeyniri koymasak olurmu

    YanıtlaSil
  10. Fatoşcuğum ben bu köfteyi yıllardır yapıyorum sarımsakla kekik koymuyordum güzel bir fikir.Lezzeti ikiye katlanacağından emin,m.Ellerine sağlık nefis görünüyor

    YanıtlaSil

Yorumlar