Sayfalar

10 Temmuz 2012 Salı

YUVARLAMA


Aydın yöresine ait bu muhteşem yemeği sevgili annem Kanal D Mutfağım programında görmüş ve çok beğenmiş. Geçenlerde de annem bize geldiğinde akşama ne yapsak diye düşünürken bu yemeği yapmak aklımıza geldi. Hemen malzemeleri toparladık ve kolları sıvadık :)) Kızım Elifin bile eli değdi bu güzel yemeğe. Ondan mıdır bilmem ama biz tadına doyamadık 2' şer tabak yedik :)))
Gerçekten tadına doyulmaz bir lezzetti. Harika oldu. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Ben bu yemeği daha sık yapmaya karar verdim. Hem çok değişik hem de tadına bayıldık.... 

Malzemeler:
2 yumurta,
200 gr kıyma,
2 çay kaşığı karabiber,
5 çorba kaşığı haşlanmış nohut, (isteğe bağlı)
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı biber salçası,
1 çorba kaşığı toz kırmızı biber,
1 çorba kaşığı tereyağı,
yarım demet maydanoz,
Aldığı kadar un.

Kızartmak için: 2 su bardağı sıvıyağ,




Yapılışı:
Öncelikle derin bir kabın içine yumurtaları kıralım. Soğanları rendeleyip yada robottan geçirip ekleyelim. Kıymayı ve karabiberi de ekleyip karıştıralım. Unu azar azara ilave ederek ele yapışmayan bir kıvam elde edene kadar yoğuralım.
Hazırladığımız köfteyi oklava yardımıyla açalım. 1'er parmak genişliğinde şeritlere bölelim. Sonra küçük küçük kesip elimizle oval şekilde yuvarlayalım. Malzeme bitene kadar aynı işlemi uygulayalım. 
Yuvarlamayı kızartmak için tencereye 2 su bardağı kadar sıvıyağı koyup ısıtalım. Kızan yağın içinde yuvarlamalarımızı kızartalım. Fazla yağını çekmesi için havlu kağıt üzerine alalım.
Ayrı bir tencereye tereyağını alıp eritelim. Sırasıyla domates salçasını, biber salçasını ve kırmızı toz biberi de ekleyip kavuralım. Üzerine biraz sıcak su ekleyip kaynatalım. Hazırladığımız kızarmış yuvarlamaları da tencereye ilave edelim. 5 dk kadar kaynatalım. Varsa haşlanmış nohutları da ekleyip 10 dk daha kaynatalım. 
Servis aşamasında ister üzerine kıyılmış maydanozla ya da benim yaptığım gibi sarımsaklı yoğurt dökerek üzerine de nane ve kırmızı pul biber serpiştirerek yiyebilirsiniz :)))
Afiyet Olsun....


6 yorum:

  1. Evet farlı bir tarif ellerinize sağluj

    YanıtlaSil
  2. nefis bir görüntü canım.sabah sabah canım çekti.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Çok sağolun Gülten hanımcım:)))
    Çok teşekkürler sevgili mutfagabuyrun:)))))
    Sevgiler.....

    YanıtlaSil
  4. ay negüzel harika

    YanıtlaSil
  5. çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar