Sayfalar

10 Temmuz 2012 Salı

TARÇIN ve ZENCEFİLLİ KAKAOLU KURABİYE

Son zamanlarda tadına bakan herkesin çok sevdiği ve sürekli tarifinin istendiği kurabiyelerimi bu kez de kızımın doğum günü kutlaması için hazırladım. Sadece küçük bir değişiklik yapıp içine kakao ve çikolata rendesi ekledim. Bu haliyle de herkes çooook beğendi:))))

İşte tarifim...... 
Malzemeler:
150 gr erimiş tereyeğı,
1 yumurta,
1 çay bardağı mısır nişastası,
1 su bardağı pudra şekeri,
1 pkt vanilya,
1 çay kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay kaşığı zencefil,
1 çorba kaşığı kakao,
50 gr bitter çikolata rendesi,
aldığı kadar un, (2-2,5 su bardağı kadar)

Yapılışı:
Bir kabın içine tereyağını, şekeri, yumurtayı alıp iyice çırpalım. Nişasta, karbonat, vanilya, kakao,  rende çikolata, tarçın ve zencefili ekleyip karıştıralım. En son elenmiş unu kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur toparlandıktan sonra merdaneyle açalım. Açarken çok az nişasta serperseniz daha rahat açılmasını sağlamış olursunuz. Çok kalın açmamaya da özen gösterelim. Daha sonra istediğimiz şekilde veya benim yaptığım gibi kurabiye kalıplarıyla şekil verelim.
Önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk kadar pişirelim. 
İsterseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri de eleyebilirsiniz :))
Afiyet Olsun...

6 yorum:

  1. ellerine sağlık canım nefis olmuşlar..

    YanıtlaSil
  2. bayılırım bu lezzete tarçın kokusu zencefil tadı ohh miss
    ellerine sağlık çok güzel olmuşlar

    YanıtlaSil
  3. harika gözüküyor tatlım ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Çok sağol Haticecim:)))
    Evet tarçın kokusu mükemmeldi:)) teşekkürler:))))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. zencefil çok faydalı...
    kurabiyeler harika görünüyor...
    ellerine sağlık canım...
    kocaman sevgiler....

    YanıtlaSil
  6. ÇOk lezzetli görünüyorlar..Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorumlar