Sayfalar

30 Temmuz 2012 Pazartesi

KÖFTE MANTOLU PATLICAN (Patlıcan Kebabı)


Ben hayatımda böyle bir yemek yemedim. İnanılmaz lezzetli inanılmaz güzel bir patlıcan yemeği. Size tarifi yazmak için sabırsızlanıyorum. Gerçekten çok lezzetli ve tadı müthtiş bir yemek. Abartmıyorum kesinlikle öyle.... Deneyin ve sizde bana hak vereceksiniz....
Köz patlıcan ve köftenin uyumu, bu kadar mı güzel bir yemek çıkar ortaya. Tadı damağımda kaldı. Kesinlikle bu yemeği daha sık yapmaya karar verdim. İlk denememdi ve bayıldık. 
Lafı daha fazla uzatmadan hemen tarife geçiyorum ben:))))))) 
Fotoğraflarım çok detaylı değil fakat Cahide ablamın sitesinden bakıp yapım aşamalarını tek tek görebilirsiniz. Bir daha ki yapışımda yapılış aşamalarını da fotoğraflayıp sizlerle paylaşacağım canlarım...


KÖFTE MANTOLU PATLICAN (Patlıcan Kebabı) Malzemeler:
8 orta boy patlıcan,
800 gr kadar yarım yağlı kıyma,
3 yemek kaşığı galeta unu (silme),
1 büyük soğan,
kırmızı pul biber, kırmızı toz biber,
karabiber ve tuz, 

Yapılışı:
 Öncelikle patlıcanları közleyelim. Ben ocak üzerinde közmatikle közlüyorum. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyalım. Sap kısımlarını kesmeyelim. 
Bir kabın içine yarım yağlı kıyma, rende yapılmış soğan, galeta unu ve baharatları alıp iyice yoğuralım. İyice diyorum çünkü fazla yoğurulmaz ise pişme aşamasında kıyma parçalanabiliyor.
Kıymayı da kesinlikle yarım yağlı almak gerekiyor.
Her patlıcan için 100 gr kıyma kullanacağız.
İyice yoğurduğumuz kıymadan 100 gr alıyoruz. Bir tepsinin üzerine streç film seriyoruz. Kıymayı üzerine koyup patlıcanın boyu kadar oval şekilde bastırarak yayıyoruz. Kıymanın tam ortasına da patlıcanı yerleştiriyoruz. Strech film yardımıyla sıkıca köfte harcını patlıcana sarıyoruz. Elimizle baş ve uç kısımlarını düzeltiyoruz. Patlıcan görünümlü köftecikler yapıyoruz:))))) 
Bir fırın tepsisine diziyoruz. Üstüne hafifçe sıvıyağ gezdiriyoruz. 200 'Clik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.  
Piştikten sonra üzerine ister domates sos yapın isterseniz de kaşar peyniri koyun. Ben sos hazırladım çok da yakıştı.
Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun... 

14 yorum:

  1. çok değişik bir tarif canım.görüntüde harika.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Her zamanki gibi . ellerine sağlık. Güzel anne. Afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  3. Çok değişik bir yemek. Nefis görünüyor. Deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. ilk kez rastladığım bir yemek güzel bir görüntüsü var içinde köz patlıcan zaten nefis bir tat,ellerine sağlık,afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  5. Fatoşcum, yemeğin çok güzel ve leziz görünüyor, ellerine sağlık, sizlere de afiyet olsun. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. Evet sevgili dostlarım kesinlikle çok güzel bir yemek. Hiç mütevazi olamayacağım doğrusu. En kısa zamanda da denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Çok şey kaçırmışım şimdiye kadar yapmamakla :(
    Değerli yorumlarınız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Ve sevgilerimi gönderiyorum:)))

    YanıtlaSil
  7. wawww
    ne güzel
    ne kadar orjinal bir tarif olmuş bu güzelim ellerine sağlık;)

    YanıtlaSil
  8. oooh süper görünüyor....
    1 tabak da bana yolla canım...

    elleirne sağlık...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Adaşım, bende bu tarifi gördüm cahide ablanın bloğunda ama bir türlü cesaret edemedim. Ama senin yorumların beni cesaretlendirdi doğrusu...

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. İadeyi ziyarete geldim Fatoşcuğum. Hiç mütevazi olunacak bir tarif değil gerçekten.Daha önce hiç karşılaşmamıştım. Denemek isterim. Tüm yemeklerin birbirinden güzel gerçekten. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ayy ne kadar çok yorum gelmiş:)))) evet yaaa kesinlikle deneyin gerçekten güzel bir yemek. Değerli yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum.
    Bir dahaki sefere patlıcanın arasına kaşar peyniri koyup öyle sarıcam kıymaya:))) Onunda çok lezzetli olacağından hiç şüphem yok:))))
    Sevgiler, iyi geceler dostlarım...

    YanıtlaSil

Yorumlar