Sayfalar

14 Haziran 2012 Perşembe

PATATES ÇANAKLARI

Dün annem, ciciannem ve Güneş ablam ve annesi Yaşar teyzem, Nur ablam ve annesi Şenay teyzem,  Nazlı ablam ( halamın kızı ), annemin büyük kızım dediği Şemsigül ablam ve karşı komşum Ayşe ablam bende toplandık :)) Çok eğlendik. Bol bol sohbet ettik. 
Kızım Elif Şemsigül teyzesini hiç rahat bırakmadı. Sağolsun oda kızımı çok seviyor ve onunla çok ilgileniyor. Birlikte oyunlar oynadılar. Kısacası herkes çok mutluydu. Gün için bu harika patates çanaklarını hazırladım. Çok lezzetliydi. Kesinlikle tavsiye ediyorum:))))

Malzemeler:
6-7 adet patates,
5-6 dal dereotu,
tuz,


Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
çok az tuz


Sosu için: sıvıyağ ve toz kımızı biber 


Süsleme için: kuru nane ve taze nane yaprakları


Yapılışı:
Öncelikle patatesleri yıkayıp, kabuklarını soyup bir tencereye alalım. Üzerini hafif geçecek kadar su ekleyip haşlayalım. Haşlanan patatesleri bir kaseye alıp çatal yardımıyla ezelim. Sıcakken damak tadınıza göre tuzunu ekleyip karıştırın. Silikon muffin kalıplarına kaşık ile bastırarak yerleştirelim. Ortasını da parmağımızla hafifçe bastıralım. (yoğurt koymak için)
Benim muffin kalıplarım 6 adet olduğu için geri kalan harcı dereotlu yaptım. Dereotunu incecik doğradım. Patateslere ekledim ve yoğurdum ( patatesleri ılıkken yoğurun sıcakken şekil almadığı gibi eliniz de yanabilir) Ilıyan patateslerden bir parça alıp elimizle yuvarlayalım ve şekil verelim. Servis tabağına koyup ortasını elimle bastıralım.
İyice soğuyan patateslerimizi muffin kalıplarından çıkartıp servis tabağına alalım.
Sarımsağı ezip çok çok az tuz ekleyip bir kasede yoğurtla birlikte karıştıralım. Patateslerin üzerine tatlı kaşığı yardımıyla paylaştıralım.
Sos tenceresinde yağı ısıtalım toz kırmızı biberi ekleyip ısıtalım. Çay kaşığı ile yoğurdun üzerine dökelim.




Not: Yoğurdu servis yapacağınız zaman patates çanaklarının üzerine dökün. Zamanla yoğurt suyunu salar ve görüntü hoş olmayabilir.

4 yorum:

  1. hepside çok güzeller. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ben bunun içi kıymasını yapıyorum,herkes bayılıyor.Görüntü nefis,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler Nursevin ablacım:))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Dilekçim ben de bir dahaki sefere kıymalısını deniycem, bu biraz daha daha hafif:)
    Çok teşekkürler canım,
    Sevgiler:)))

    YanıtlaSil

Yorumlar