Sayfalar

2 Mayıs 2012 Çarşamba

SOSLU TAVUK KANAT

Şu sıra tavukla ilgili bazı söylentiler çıksa da en sevdiğim et beyaz et ve tavuk etini vazgeçilmezim. Çok severek tüketiyoruz. Bu şekilde ilk kez denedim. Sosla birlikte bir gece beklettim ve inanın bana et nasıl yumuşacık oldu, nasıl güzel koktu, liğme liğme ayrıldı yerken. Kesinlikle marineyle denemenizi tavsiye ediyorum. Sonuç mükemmel :))))

Malzemeler:
10-15 adet tavuk (dip) kanat,

Marinatı için,
1 çay bardağı süt
4 diş sarımsak,
kekik, köri, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon, tuz
zeytinyağı

Yapılışı:
Öncelikle tavuk kanatları güzelce yıkayıp süzülmesi için bir süzgeçte bekletelim. Bu arada marine için gereken malzemeleri bir kabın içine alalım. Ben baharatları göz kararı ekledim. Sarımsakları da ezip ilave ettim. Marine de kullandığım süt, etin yumuşamasında büyük rol alıyor. Süt, zeytinyağı, sarımsaklar ve baharatları güzelce harmanlayıp tavuk kanatlarını kabın içine alalım. İyice karıştırarak sosun ete geçmesini sağlayalım. Ağzı kapaklı bir kaba alıp 1 gece buzdolabında bekletelim. Vakti dar olanlar 4-5 saat de bekletebilirler. 
Pişireceğimiz zaman ister tavada çok az yağda pişirebilirsiniz. Ben Tefal ActiFry Plus tenceremde pişirdim. Yağsız pişirdiğinden dolayı onu tercih ediyorum. Yaklaşık 25 dakikada pişiyor.
Sonra yanına misss gibi tel şehriyeli, tereyağlı pilav da yaptım, çok azda baharatlı küp patates kızarttım. Eeee bol yeşil salata da yanına çok yakıştı hani....
İşte size harika bir tavuk menüsü :)))))
Afiyet Olsun...

5 yorum:

  1. Çok güzel bir tabak olmuş ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize saglik nefis ben tabagi aliyorum sevgiler canim.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ediyorum :))))))
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. cnm ellerine sağlık bayılırım soslu kanata

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler Zeynepçim. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar