Sayfalar

29 Mayıs 2012 Salı

KÖZ PATLICAN ÇORBASI


Merhabalar,
Bu çorbayı ne zamandır yapmak istiyordum. Tadının nefis olacağından hiç kuşkum yoktu. Ve nihayet dün yaptım. İnanın bana yemeğe doyamadık. Çorbayı içerken ağzıma yayılan o nefis köz kokusu ve patlıcanın rahiyası muhteşemdi. Kendime çok kızdım, yapmak için niye bu kadar geç kaldım diye:(
Kesinlikle ve şiddetle denemenizi öneriyorum. Biz ailecek bayıldık hatta 3 yaşındaki prensesim bile "anne ne güzel çorba olmuş böyle" dedi:))))) 
Düşünün artık yani...


İşte çok kolay hazırlanan çorbanın tarifi..... 

KÖZ PATLICAN ÇORBASI
Malzemeler:
3 patlıcan,
1 su bardağı süt,
1 çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı un,
3 su bardağı et suyu yada su, (yada 1 tablet bulyon)
tuz,

Üzerine : Krema ya da pulbiber/ karabiber

Yapılışı:
Patlıcanları birkaç yerinden çatal yardımıyla delip közleyelim. Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayalım. Tencereye un ve tereyağını alıp unun kokusu gidene kadar kavuralım. Patlıcanları da tencereye ilave edip kavuralım. Su yada et suyunu ilave edip kaynatalım. 1 su bardağı sütü ve tuzu da ekleyip 5 dk daha kıvam alana kadar karıştıralım. Ocağın altını kapatalım.
Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet Olsun...



6 yorum:

  1. ilk kez duydum bu çorbayı, köz patlıcanı yoğurtlu veya zeytinyağlı yapıyorum genellikle ve severek yiyoruz. bunu da denemek isterim, teşekkürler paylaşım için, ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Bunu deniycem. Değişik çorbalar yapmayı çok seviyorum. Eminim lezzetlidir. közlenmiş patlıcannın girdiği her şey nefis oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Sevgili zeze inanın bana tadı nefis oluyor.
    Haticem hemen dene bayılacaksın:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Köz patlıcanın lezzetini çok severim.Ellerine sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. farklı lezzet emeğinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkürler Hilal hanımcım:)))
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar