Sayfalar

18 Mayıs 2012 Cuma

KABAK MÜCVER

Kabağın her türlüsünü çok severim. Hele de mücver denilince akan sular durur benim için. Et yemeklerinin yanına da çok yakışan mücveri kesinlikle yapmanızı tavsiye ederim. Kabağı çok sevmeyenler için de harika bir alternatif. Çoluk çocuk afiyetle yiyebileceğiniz nefiss bir tarif.
Haydi hemen tarife geçelim,

Malzemeler:
4 adet kabak,
1 adet patates,
1 adet kuru soğan,
50 gr kadar kaşar peyniri rendesi,
3 adet yumurta,
baharatlar (tuz, karabiber ve kırmızı pul biber)
yeteri kadar un,

Kızartmak için: sıvıyağ

Yapılışı:
Kabakların üzerini bıçak yardımıyla kazıyıp güzelce yıkayalım. Kabak, patates ve soğanı  rendeleyip sularını elimizle iyice sıkalım ki fazla un istemesin :) Bir kaba alalım. Üzerine  yumurtaları kıralım. Baharatları ve rende kaşarı ekleyelim. Dereotunu ince kıyıp onu da ekleyelim. Kaşıkla karıştıralım. Unu yeteri kadar dedim çünkü her malzeme eşit büyüklükte olmadığı için siz kararınız kadar ekleyin. Çok katı olamayacak bir kıvam yakaladıktan sonra tavaya sıvıyağı alıp kızdıralım. Kaşık yardımıyla harçtan bir miktar alıp tavaya bırakalım. İki tarafı da nar gibi kızarana kadar kızartalım. Havlu kağıt serili olan tabağımıza alalım.
Sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Çok severim hemde çok..patates koymadım ilave olarak ama havuç koyduğum oluyor.Ellerine sağlık
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Çok sağol Yaseminim:)) Evde havuç vardı bak o hiç aklıma gelmedi. Bir dahakine onuda ekleyip yapıcam:)) Sevgiler... Hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  3. Mmmm nefis görünüyor canım. Bende çok severim. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. mücver harika ,sunum harika :))
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  5. Ellerinize sağlık FATOŞ HANIMCIĞIM. BENDE GEÇEN HAFTA YAPMIŞ VE SİTEDEDE YAYILAMIŞTIM. FIRINDADA YAPIYORMUSUNUZ ACABA? BEN FIRIN MÜCVERİNİ BİR KEZ YAPTIM AMA ÇOK BAŞARILI OLAMADIM.

    YanıtlaSil
  6. Canım Yine döktürmüşsün.Ellerine sağlık. Ayrıca blog'undaki bu güzel müzikli karşılamaya bayıldım.

    YanıtlaSil
  7. en sevdiğim aparatiflerden birisidir
    öyle kabak içi dolmadan artsdın diye beklemem heran aklıma estikçe yaz kış alır kabağı yaparımmm
    ama 1 ay olmuştu yemeyeli :)
    hatırladım postun sayesinde tşkler;)
    yarın sabah kayıntıda yapayım barii..
    elerine sağlık
    paylaşım için tşkler..

    YanıtlaSil

Yorumlar