Sayfalar

11 Nisan 2012 Çarşamba

YUMURTALI ISPANAK

Tam anlamıyla bir kış sebzesi olan ıspanak, kasım ayında pazar ve manavlarımızda boy göstermeye başlar, ta Mart ayına, hatta Martın sonuna kadar saltanatını sürdürür. Ispanaktan neler yapmayız ki: ıspanaklı börek, yumurtalı ıspanak, parça etli veya kıymalı ıspanak, ıspanak salatası, ıspanaklı kek, ıspanaklı kiş,  gibi türlü türlü yemekler yaparız.
Ispanağı sevmeyen var mı ? Demir açısından çok zengin bir besin kaynağıdır. Onunla yapılan ne kadar çok çeşit varsa hepsini yiyebilirim. O derece yani :))
Şimdi de sıra da hepimizin bildiği çok pratik ve çok lezzetli bir yemek var.... 
buyrun tarifi:)))

Malzemeler:
1 bağ ıspanak,
1 soğan,
1 havuç,
1 yumurta,
zeytinyağı,tuz,
kırmızı pul biber

Yapılışı:
 Öncelikle ıspanakları güzelce 3 - 4 su yıkayalım. Daha sonra sirkeli su dolu kabın içinde 15 dk kadar bekletelim. Yine bir su yıkayıp sebze kurutucuda suyunu süzelim. İri iri doğrayalım. İşin zahmetli kısmı bittiiiiii :)))))
Tencereye zeytinyağını alalım, küp doğranmış soğanı ekleyip soteleyelim. Ardından rendelediğimiz havucu da ekleyip kavuralım. Ispanakları da ekleyip kavurma işlemine devam edelim. Tuzunu ekleyip şöyle bir karıştırıp kapağı kapalı olarak sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. 15 dk yeterli oluyor. Daha sonra üzerine 1 yumurta  kırıp kapağı kapalı olarak 5 dk daha pişirelim. Arzuya göre yumurta miktarını çoğaltabilirsiniz.
Servis tabağına alıp üzerine kırmızı pul biber serpiştirelim.
Afiyet Olsun...

11 yorum:

  1. eline sağlık sevgili fatoşum ..çok harika bir görüntü.

    YanıtlaSil
  2. çok teşekkürler Sevgili Naliyacım:)

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağğlık canımm..
    çok sevilir bizim ewde bu lezzet..
    öpüyorum canım.
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. değil mi ama? ne güzel anlatmışsın ıspanağın saltanatını. kim bu tabağa hayır diyebilir ki ellerine sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  5. CANIM BLOĞUN HAYIRLI OLSUN,BEN NEDEN HİÇ GÖRMEDİM LİNKLERİNİ ANLAMADIM,DAHA GEÇENLERDE BLOG AÇSAMMI DEMEDİN Mİ SEN BANA?
    ÇOK SORU SORDUM GALİBA AMA ŞAŞIRDIM ONDANDIR:)
    NEYSE KONUŞURUZ BUNLARI SONRA:)
    ELLERİNE SAĞLIK CANIM,ÖPERİM...

    YanıtlaSil
  6. Canım Reyhancım. Sen neden görmedin bakıyım benim bloğumu aşkolsun ama. Güzel yorumlarını ve önerilerini bekliyorum bak. Aslında bloğuma daha istediğim gibi bir şekil vermiş değilim. Bakalım ben keşfedene kadar böyle kalsın biraz:)))
    Sevgili Ayşegül'cüm ve Tombul Tarifler güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum.:)))
    Sevgiyle kalın...iyi akşamlar...

    YanıtlaSil
  7. ben diyorum birileri bişey icadetmek istiyorsa ışınlamayı bulsun:)ben sana pastalardan yollasam sen bana şu tabağı:)ıspanağın en sevdiğim hali,çok güzel görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  8. canım yaaa ben senin yazılarına hep yorum bırakmak istiyordum ama hiç yorum işareti yoktu.şükür şimdi yazabildim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Çok sağol sevgili mutfagabuyrun. Bu güzel yorumun için. Evet sorma ayarlarıyla oynamışım sanırım bilmeden :((( Dün sevgili arkadaşım Ayşegülün sayesinde düzeltmeyi başardım:))))
    Sevgili ehlikeyfchef keşke öyle bir ışınlanma durumu olabilse. Bende senin o leziz tariflerine ulaşabilsem:))
    İyi ki tanımışım sizi dostlarım:))
    Sevgiyle kalın....

    YanıtlaSil
  10. Ellerine sağlık Fatoşcum. Görüntü harika eminim tadda öyledir. Ne kadar arkadaşım varsa blogcuda herkes artık burada hepinizi tek tek bulmaya çalışıyorum. Hepinizi özledim. Yeniden birlikte olmak dileğiyle. İzlemeye aldım takibimdesin.

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler Pınarcım. Ben de senin bloğunu çok beğendimve izlemeye aldım elbeteki. Sayfa dizaynın harika olmuş:))) Bende seni özlemişim:))) Öpüyorum canım, sevgiyle kal...

    YanıtlaSil

Yorumlar