Sayfalar

9 Nisan 2012 Pazartesi

KARIŞIK MEYVE JÖLELİ TATLI

Çok pratik, bir o kadar da hafif ve lezzetli bir tatlı yaptım dün gece:) Ailecek sütlü tatlıları çok  seviyoruz. Hal böyle olunca da mutfağa girdim ve ortaya bu tatlıyı hazırladım. Üst jölesini vişneli, portakallı, limonlu ya da çikolata soslu da hazırlamak mümkün. 
Hele yaz aylarında içimizi serinletecek harika bir tarif diyebilirim. Mutlaka hepimizin bildiği ve uyguladığı bir tariftir.  Bir de benim tarifimle denemeye ne dersiniz :)))
Haydi mutfağa o zaman.....

Malzemeler:
3 su bardağı süt,
yarım su bardağı şeker,
yarım su bardağı un,
2 çorba kaşığı nişasta,
1 tatlı kaşığı tereyağı,
1 pkt vanilya,

Arası için: petibör bisküvi, 

Meyve sosu için:
2 su bardağı karışık meyve suyu,
2 çorba kaşığı nişasta,
4 çorba kaşığı şeker,

Üzerine: hindistan cevizi.

Yapılışı:
Öncelikle tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp içine tereyağı ve vanilyayı ekleyelim ve yine karıştıralım.
Ben kare borcam kullandım. Kalıbımızı sudan geçirip suyunu süzdürelim. Pişirdiğimiz muhallebiyi kalıbımıza boşaltalım. Üzerini spatül ile düzeltip bir kenarda bekletelim. 5 dk sonra üzerine petibör bisküvileri dizelim. Burada adet vermiyorum ama benim borcam 6 adet bisküvi aldı. Daha sonra ayrı bir sos tenceresine meyve suyunu, nişastayı ve şekeri alıp sürekli karıştırarak pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp ılımaya bırakalım. İyice ılıdıktan sonra hazırladığımız jöleyi de bisküvilerin üzerine eşit bir şekilde dökelim. İyice soğuması için buzdolabında bekletelim. 1 gece beklerse çok nefis oluyor. Fakat biz dayanamadık ve o gece yedik.
Ben kıvamını alması için şöyle yaptım, ortam ısısında iyice beklettikten sonra buzlukta 1 saat beklettim. Kıvamı oldukça iyi oldu ve servis aşamasında rahat kesildi.
Servis yaparken üzerine hindistan cevizi ile süsleyelim.
Afiyet Olsun...

Not: Kızımın minik elleri de fotoğrafıma renk kattı :)))))) 

7 yorum:

  1. çok teşekkürler :)))) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. elerıne sağlık canım şimdi sütlü tatlıların zamnı gelmeye başladı cok güzel olmuş

    YanıtlaSil
  3. evet Zeymurancım:))) Artık çeşit çeşit yapar yeriz inşallah:))) sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  4. CANIMM YAA...:))
    YERİM Kİ BEN O PAMUK ELLERİİ:)
    ELLERİNE SAĞLIK CANIMM..
    ÇOK ŞIK BİR SUNUM OLMUŞ.
    BU GÜN HİÇ TADIM YOK,YOKSA BU TABAĞI PRENSESTEN ÖNCE BEN KAPAR KAÇARDIMM:)
    ÖPERİM CANIM.
    SEVGİLER..
    :)

    YanıtlaSil
  5. Çok sağol Ayşegülcüm:)
    hayırdır hasta falan mısın yoksa:(
    geçmiş olsun, öpüyorum bende canım:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Elif hn tabiiki çok memnun olurum. Teşekkürler:)) Evimize gelen her kim olursa olsun o bizim misafirimizdir. İster çok sevelim ister az sevelim. Gelen konuğa ikramda kusur edilmez, saygısızlık yapılmaz. Biz böyle gördük böyle yetiştirildik. Tatlı dil, güler yüz her kapıyı açar. Şu üç günlük dünyada sevelim sevilelim diyorum ben lafı da fazla uzatmak istemiyorum. Yoksa konuşacak çok şey var konuyla alakalı. Bu güzel etkinliğe bende katılmaktan mutluluk duyacağım:)))
    (Bilgi vereceğim)
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar