Sayfalar

24 Nisan 2012 Salı

FIRINDA KÖFTELİ PATATES


Hepimizin bildiği ve çoluk çocuk hepimizin severek yediği nam-ı değer "Köfteli patates". 
Ya da İzmir Köfte :)
Bu yemeği bende sürekli yaparım fakat bir türlü fotoğraflamak nasip olmadı. Kısmet bugüneymiş:)
Ben kıymayı eğer köfte için kullanacaksam kasabımdan koyun dana karışık yaptırıyorum. Lezzeti daha da güzel oluyor. Bunu da sevgili anneciğimden öğrendim. Allah onu başımızdan eksik etmesin çok değişik ve güzel yemekler yapar. Ben de ona çekmiş olmalıyım ki sürekli yeni bir şeylerin arayışı içindeyim.


FIRINDA KÖFTELİ PATATES ( İZMİR KÖFTE ) Malzemeler:
6-7 adet büyük patates,
1 soğan,

Köftesi için:
500 gr kıyma,
1 soğan,
1 yumurta,
5-6 diş sarımsak,
bir tutam maydanoz,
1 yemek kaşığı domates salçası,
yeteri kadar galeta unu,
tuz,karabiber, kırmızı toz biber,

Sosu için:
1 yemek kaşığı domates salçası,
3 yemek kaşığı domates püresi,
1 diş sarımsak,
1 yemek kaşığı zeytinyağı 
tuz ve su,

Kızartmak için: sıvıyağ


Yapılışı:
Öncelikle soğan,sarımsak, maydanozu biraz robottan geçirelim. Daha sonra yoğurma kabına kıyma,yumurta, soğan,sarımsak,maydanoz, salça, galeta unu, tuz ve karabiber ekleyip yoğurmaya başlayalım. Kıvam alınca elimizle şekil verelim. Patatesleri elma dilim şeklinde keselim. Tencereye sıvıyağı alalım. Soğanı küçük küp şeklinde kesip soteleyelim. Daha sonra patatesleri ekleyip kavuralım biraz. Kavurma işlemi bittikten sonra tepsiye dizelim. Aynı şekilde köfteleri de kızartalım biraz. Onları da fırın tepsisine patateslerin arasına dizelim. 
Sos tenceresine zeytinyağını, küçücük doğranmış sarımsağı, salça ve püreyi alıp kavuralım. Yeteri kadar suyunu ekleyelim. Tuz ve karabiberi de ekleyip ocağın altını kapatalım.
Fırın tepsisine dizdiğimiz köfte ve patateslerin üzerine hazırladığımız sosdan gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....


7 yorum:

  1. Sunum çok güzel.
    Ellerine sağlık. eminim lezzetide güzeldir

    YanıtlaSil
  2. sanırım sevmeyen yoktur canım.ben bayılırım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Maalesef bütün çocukların değil Fatoş hanım benim kızım o hepimizin en sevdiği yemek olan köfte patatesin yüzüne bakmıyor:(((c.tesi misafir geldi diğer çocuklar yemiş benimki tadına bile bakmamış...ama eşim ve benim en sevdiğim yemektir...elinize sağlık klasik yemekler herzaman başımızın tacıdır....sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Genelde çok sevilir ya şu 3 'lü makarna, köfte ve patates:))) Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Benim bıcırık da köfteleri yiyor bazen patatesleri tabağın kenarına doğru itiyor ama oyunla hikayeyle kandırıp yediriyorum:)))) Ama köfte kızımın en sevdiği yemek... Ben köfte yaparken ona deepfrez'e koymak için de ayrı ayrı paketleyip kaldırıyorum. Hafta da 2 gün yediriyorum. Geçen gün yaparken tavada köfteleri görünce bir çığlık attı :))) " Yaşasın köftelerrrr" diye:)) Çok güldürdü beni... Neyse çok uzattım sanırım.
    Sevgiyle kalın dostlarım....

    YanıtlaSil
  5. Bu akşam yedik bizde, nasıl da güzel gözüküyor ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Güzel.. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. bookmarked!!, I love your blog!

    My homepage: visit the following website

    YanıtlaSil

Yorumlar