Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI LAHANA SARMA

 




Malzemeler:
Orta boy lahana,
200 gr kıyma,
1,5 su bardağı pirinç,
1/2 su bardağı bulgur,
2 soğan,
1/2 demet dereotu,
2 çorba kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı biber salçası,
tuz, karabiber, yenibahar,
zeytinyağı, su
kırmızı toz biber, kuru nane



Hazırlanışı:
Öncelikle bir tencereye su koyup kaynatalım. Lahanaları yıkayıp kaynayan suda hafif yumuşayana kadar bekletelim. Süzgeçle alalım. Tüm lahana yaprakları için aynı işlemi uygulayalım.
Ayrı bir kaba kıymayı, yıkayıp süzdüğümüz pirinci, ince doğradığımız dereotunu, salçaları, baharatları,tuz ve zeytinyağını alıp karıştıralım. Tencerenin dibine lahananın kalın taraflarında döşeyelim.( Lahanalarımız tencereye yapışmasın diye bir katman yapıyoruz) Lahana yapraklarının içine harçtan koyup saralım. Tencere sırayla dizelim. Yapraklar bitene kadar saralım. En son olarak tencerenin üzrine porselen bir tabak kapatıp (lahanaların açılıp dağılmaması için)tencereyi ocağa alalım. İçine lahanaların üzerine çıkmayacak kadar su ilavesi yaptıktan sonra kapağı kapalı olarak 20-25 dk kadar kısık ateşte pişirelim. Kontrol edip pişmediyse 5-6 dk daha pişirebilirsiniz.
Afiyet Olsun...
 

2 yorum:

  1. slm fatma hnm dolmalar nefis olmuş eline sağlık sunumda kusursuz afiyetle yersiniz inş sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Görünüşü çok güzel ağzım sulandı keşke etli yapsaymış derken zeytinyağlıda kıyma gördüm oohh ağzıma layık dedim hayalimde yedim eline sağlık.

    begonya35.blogspot.com

    YanıtlaSil

Yorumlar