Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ

Herkesin evinde mutlaka yaptığı besleyici değeri yüksek olan yeşil mercimek yemeğini bir de benim tarifimle denemeye ne dersiniz? 
Yeşil mercimek çok severek tükettiğimiz bir yemek. Ayrıca uzmanlar ısrarla haftada bir mutlaka bakliyat tüketmek gerektiğini belirtiyorlar. Et yemiş kadar oluyormuşuz yani o derece protein varmış içerisinde. Eee eşimde çok sevdiği için sık yapmaya özen gösteriyorum bende. Hem sağlıklı hem de lezzetli bir yemek.
İşte tarifi sizlerle:)))) 




Malzemeler:
2 su bardağı mercimek,
1 orta boy soğan,
1 yeşil biber,
1 kırmızı biber,
1 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı biber salçası,
zeytinyağı,
tuz, ve su


Hazırlanışı:
Öncelikle mercimeği 1 gece öncesinden kaynar su dolu tencerede bekletelim. Ertesi gün düdüklü tencereye zeytinyağı ekleyip küp doğranmış soğanı ve biberleri soteleyelim. Salçaları ekleyip kavuralım. Mercimeği ekleyip karıştıralım. Suyunu da ekleyip tuzunu koyalım. Tencerenin düdüğünü açık bırakıp ses gelene kadar kaynatalım. Daha sonra düdüğünü indirip kısık ateşte 25 dk kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....
Bu güzel mercimek yemeğinin yanına şöyle ev yapımı biber ve saltalık turşusu mükemmel olur:))))
 

NOT: Her düdüklü tencerenin pişirme süresi farklılık göstereceğinden dolayı kontrollü pişirmekte fayda var. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar