Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

VİŞNELİ FINDIKLI KITIRLAR



Hamuru için:
2 su bardağı un,
100 gr. tereyağı,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 pkt vanilya
1 çay bardağı şeker,
yarım su bardağı ılık su (biraz daha ilave edebilirsiniz)
Yarım su bardağı kırık fındık,

Üzeri için:
3 çorba kaşığı krem çikolata,

Sosu için:
1,5 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne,
1 çay bardağı şeker,
yarım çay bardağı su,
2 çorba kaşığı nişasta,


Yapılışı:
Öncelikle hamuru hazırlayalım. Yumuşak tereyağı, ılık suyu  ve şekeri iyice karıştıralım. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip hamuru yoğuralım. Kıvam biraz sert olan hamurumuzdan bir portakal büyüklüğünde ayıralım ve yarım bardak kırık fındığı hamura ekleyip yoğuralım tekrar. Streç filme sarıp buzdolabında bekletelim. Kalan hamurumuzu yağladığımız ve çok az un serptiğimiz tart kalıbımıza elimizle yayarak yerleştirelim. Üzerine krem çikolatayı sürelim. Sosu hazırlayalım. Küçük bir tencereye su, şeker, nişasta ve vişneleri alıp karıştırarak kısık ateşte pişirelim. Kıvam alınca ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Soğuyan sosumuzu da çikolatanın üzerine gezdirelim. 
Buzdolabında beklettiğimiz hamuru alıp rende yardımıyla tartımızın üzerine rendeleyelim. Üzerini bu şekilde kaplayalım. Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar