Sayfalar

31 Mart 2012 Cumartesi

TAVUK KÖFTESİ

Merhaba sevgili dostlarım,
Ben bu köfteleri güzel kızım Elif için hazırladım. Maşallah köfte eyince akan sular duruyor. Accayip çok seviyor. Ben de kıyma yerine bazen çeşit olsun diye tavuk etiyle de köfteler hazırlıyorum:)))
Dolapta kıyma olmadığı anlarda tavuk göğüs eti ya da tavuğun kemiksiz etinden yaptığımız köfteler imdadımıza yetişiyor değil mi:))) Ben çok beğeniyorum ve sizlerin de beğeneceğinizi umuyorum.
Sıra geldi tarife:

Malzemeler:
250 gr. kemiksiz tavuk eti,
1 soğan,
2 diş sarımsak,
1 yumurta,
tuz, karabiber, kimyon,
1 çorba kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar galeta unu,

Yapılışı:
Tavuk etini, 4'e böldüğümüz soğanı, sarımsakları robotun içine alıp iyice öğütelim. Bir kaba tavuk karışımını alıp sırasıyla yumurtayı, tuz ve baharatları, galeta ununu ve varsa maydanoz ince kıyım yapıp ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Kıvam aldıktan sonra elimizle yuvarlak şekil verip az yağ koyduğumuz tavada arkalı önlü kızartalım.
Havlu kağıdın üzerine alıp fazla yağını çektirip sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun... 

2 yorum:

  1. yaptığınız yemeklerin sunumu güzel temizde görünüyor benim için görünüş de çok önemli ve temiz görünmeside çok önemli diğer türlü ne yapasım geliyor nede güvenebiliyor insan.o sebeple.anneme gösterdim sizin blogunuzu tavuk köftenizin tarifini arıyorduk ne zamandır rondodan geçirilip nasıl yapılır diye :) bu tarifi kaybetme yapalım dedi :) inş beğenirsek en ince detayına kadar yorumlarımı bildireceğim tarif için çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Asayra hn. güzel yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Annenizin de ellerinden öperim. Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar