Sayfalar

27 Mart 2012 Salı

SÜTLAÇ


Sütlü tatlılar deyince akla gelen ilk tatlıdır sütlaç. Bizim evde de çok sevildiği için her zaman yapmaya gayret ediyorum. Geçtiğimiz pazar günü köye gittik. Eeee oraya kadar gitmişken de taze sağılmış inek sütü almadan olmazdı. 5 kg aldık :) Bir kısmını yoğurt yaptım,  bir kısmını da sütlaç, kalanı da sıcak sıcak içtik :)))  Ben sütlacı katı kıvamda sevmiyorum. Bu tarif tam benim damak tadıma göre. 
Sütlacın üzerine genellikle tarçın serpiştirilir. Fakat "keçi boynuzu tozunu" da tavsiye ederim. Çok fazla faydası olan bir baharat. Tadı da kakao ve tarçın arası birşey rengi ise tarçınla aynı :)
Haydi şimdi tarife geçelim....

Malzemeler:
1 lt süt,
2 su bardağı şeker,
1 çay bardağı pirinç,
1 lt su,
3 çorba kaşığı nişasta,
1 pkt vanilya,

Üzeri: Tarçın



Yapılışı:
Öncelikle pirinci güzelce yıkayalım. Tencereye 1 lt su koyup pirinçleri ekleyelim. Pirinçler yumuşayana kadar pişirelim. Ayrı bir tencereye süt ve şekeri alalım. Yumuşayan pirinçleri de ilave edip karıştıralım. Ilımaya başlayınca bir kapta nişastayı çok az su ile seyreltelim. Tencereye nişastayı da ekleyip kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim. Kıvam alan sütlacımızı ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyelim. Son kez daha karıştırıp kaselere paylaştıralım.
İyice soğuyan sütlacımıza servis sırasında bol tarçın serpip servis yapalım.
Afiyet Olsun....

2 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor keçiboynuzu tozunu baharatçılardan bulabiliriz sanırım

    YanıtlaSil
  2. merhaba fatma hnm bu ölçüden 6 kase sütlaçmı çıktı acaba eline sağlık öyle güzel olmuşki cnm çekti bende çok koyu kıvam sevmiyorum sütü de belli olmalı sevgiler

    YanıtlaSil

Yorumlar