Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

ŞEKER HAMURLU PASTA


Şeker hamuruyla yaptığım ilk pastam :)) Yaparken tedirgindim ama üstesinden geldim galiba. İlk deneme içinde hiç de fena sayılmaz değil mi:)))))


Malzemeler:
1 adet kakaolu hazır pasta tabanı


Kreması: 
2 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
4 çorba kaşığı şeker,
2 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı nişasta,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 pkt vanilya


Arası için: 
Mevsim meyveleri ve damla çikolata

Islatmak için: 1 bardak süt yada reçel suyu olabilir

Şeker Hamuru için: 
2 pkt Marshmellow şeker (BİM de satılıyor 2 renk pembe ve beyaz)
2 pkt pudra şekeri


Açmak için: Mısır nişastası

Hazırlanışı:
Tencereye süt, yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı alıp muhallebi kıvamında kısık ateşte pişirelim. Üzeri göz göz olunca ateşten alalım tereyağ ve vanilyayı ekleyip karıştıralım.
Pasta tabanımızı süt ile ıslatalım. Kremamızı sürelim ve meyveleri dilimleyip üzerine yerleştirelim damla çikolata serpelim. Kalan tabanıda süt ile ıslatıp üzerine yerleştirelim.
Şeker hamurunu yapmak için 2 tencereye su koyup ocakta kaynatalım. Üzerine cam kase oturtup beyaz ve pembe şekerleri ayrı ayrı benmari usulü eritelim. İyice eriyince bir kabın içine alıp aldığı kadar pudra şekeri ile iyice yoğuralım. (Bu aşama oldukça zahmetli oluyor.) Hamurumuz kıvam alınca merdane yardımı ile hafifçe nişastaladığımız tezgahımızda pastamızı kaplayacak büyüklükte açalım. Şeker hamurumuzun pastamıza tam olarak yapışması için pastamızın üzerini de ballı su ile ıslatalım. Sonra kaplıyoruz üzerini ve diğer rengide aynı şekilde açıp kurabiye kalıplarıyla şekil verelim. Onları da pastanın üzerine iyi yapışmaları için alt yüzeylerini hafifçe ballı su ile ıslatıp yapıştıralım.
Afiyet Olsun...
Bu hazırladığımız pastayı buzdolabında tutmayalım yoksa şeker hamuru çok sertleşiyor.
 

2 yorum:

  1. hazır pasta keki yerine ev usulü kek isterseniz tarif de yardımcı olabilirim.şeker hamuru ile yaptığım pastalarım var fakat blogumda paylaşamadım henüz.pastacılık kursuna gidiyorum bu bölümle özel ilgileniyorum.yardımcı olabileceğim konular olursa yardımcı olurum her zaman..pastanız çok güzel olmuş emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. evet bazen zaman darlığından dolayı hazır pasta tabanıyla yapıyorum pastamı. Ama kesinlikle ev yapımı pandispanyayı hiçbirşeye değişmem:)) Aslında şeker hamuruyla yaprığım ilk pastam bu. Aklıma takılan birşey olursa danışırım size:) sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar