Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

PUDİNGLİ KOLAY PASTA

Çok pratik ve hemen yapabileceğimiz kolay bir tatlı tarifiyle karşınızdayım. İster kakaolu, ister çilekli nasıl istersek o şekilde yapabiliriz. Acil gelecek misafirler içinde kurtarıcımız :)))))
Her evde olan malzemeyle yapılması da çok güzel... İşte sıra geldi tarife:)))))))


Malzemeler:
1 pkt muzlu puding,(evde hangi puding varsa onunla da olur)
2,5 su bardağı süt,
12 adet petibör bisküvi,

Çikolata sosu için:
 2 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı kakao,
1 çorba kaşığı tereyağı,
2,5 çorba kaşığı nişasta,
5 çorba kaşığı toz şeker,
40 gr. bitter çikolata

Üzeri :
Damla çikolata ve muz 

Yapılışı:
Tencereye toz pudingi alalım ve üzerinde yazan miktar kadar süt koyalım (2,5 su bardağı). Kıvam alana kadar pişirelim. Borcamı biraz suyla ıslatıp fazla suyu dökelim. Borcamın zeminine (benim 12 adet bisküvi aldı) bisküvileri dizelim. Pişirdiğimiz pudingin bir kısmını dökelim üzerine ve yine bir sıra bisküvi döşeyip klan pudingi dökelim üzerine.
Soğuyana kadar bekletelim. Bu arada çikolata sosunu hazırlayalım. Küçük bir sos tenceresine süt, nişasta, şeker, kakaoyu alıp kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp çikolata ve tereyağını ekleyelim. Karıştırarak eritelim. Ilıyana kadar bekletelim. Sosumuzu pudingin üzerine eşit olarak dökelim. Spatul yardımıyla üzerini düzeltelim. Damla çikolatayı serpelim. Soğuması için buzdolabında bekletelim. 4-5 saat sonra servise hazırdır. 
Üzerine dilimlediğimiz muz ile servis yapalım.
Afiyet Olsun...

5 yorum:

  1. canım benim tariflerine başlık atmayı unutuyorsun o yüzden panelde başlıksız diye çıkıyor...
    pastan çok pratik ve çok güzel görünüyor...
    ellerine sağlık canım ...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. daha acemiyim canım yaa unutuyorum hep:( artık idare edin beni alışıncaya kadar :))) çok sağol canım benim öpüyorum çok:))))

    YanıtlaSil
  3. bir zamanlar çok yaptığımız bir pastadır bu hatta bizim oralarda bisküvisini de kendimiz yaparız. her bayram hemen hemen bütün evlerde aynı pasta yapılır. şimdi onları hatırladım ellerine sağlık sevgiler selamlar...

    YanıtlaSil
  4. yaptığım en gzl şeylerden bire

    YanıtlaSil

Yorumlar