Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

PAZI KAVURMASI



Malzemeler:
1 bağ pazı,
2 soğan,
1 havuç,
3-4 diş sarımsak,
1 kahve fincanı pirinç,
zeytinyağı,
tuz karabiber, pulbiber, su


Hazırlanışı:
Pazılar iyice yıkanıp fazla suyu süzdürülür. Bir tencereye zeytinyağını alıp ince kıyım doğradığımız soğanları ve sarımsakları kavuralım. Rendelediğimiz havucu, doğradığımız pazıları ve yıkanmış pirinci de ilave edip karıştıralım. Tuzunu, karabiberini ve pulbiberini de ekleyelim. 1 çay bardağı kadar suyunu üzerine gezdirip yaklaşık 15-20 dk kadar pişirelim.
Pazı kavurmamız servise hazır :)))

Afiyet Olsun...
Pazı kavurmasını arzuya göre üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis yapabilirsiniz :)))
 

2 yorum:

  1. ben ıspanak yemeğini böyle yapıyorum havuç bence çok yakışıyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. bence de :))) çok sağol canım:))

    YanıtlaSil

Yorumlar