Sayfalar

30 Mart 2012 Cuma

KİVİLİ TART


Tart deyince hamuru kalıba döşeyerek yapılan tart gelir aklımıza. Fakat bu daha farklı. Tartın alt tabanı kek olarak pişiriliyor. Harika bir tadı oluyor. Tartı bir de böyle denemenizi tavsiye ediyorum. Tartımı bugün yaptım ve herkes tarafından çok beğenildi. Daha önce de çileklisini yapmıştım. Beğenilmişti. Günlerinize, davet sofralarınıza yakışacak harika bir tarif.

Ayrıca bu tarifimi sevgili Marifetane Elif- Hatice'ye çay, kahve bahane etkinliği için gönderiyorum...

Haydi geçelim mi tarife:))))) )

Malzemeler:
2 yumurta,
1 çay bardağı şeker,
1 çay bardağı sıvıyağ,
1 çay bardağı süt,
2 çay bardağı un,
1 pkt vanilya,
1 pkt kabartma tozu,

Kreması:
2 su bardağı süt,
1 yumurta sarısı,
1 çay bardağı şeker,
2,5 çorba kaşığı un,
1 çorba kaşığı tereyağı,
1 pkt vanilya,

Üzeri: Kivi dilimleri

Son kat: 1 çay bardağı su, 1 çorba kaşığı nişasta, 2 çorba kaşığı şeker,


Yapılışı:
Keki için yumurta, şekeri iyice çırpalım. Sıvıyağ, süt ekleyip tekrar çırpalım. Elediğimiz unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırdıktan sonra. Yağlanmış ve hafifçe un serptiğimiz tart kalıbımıza harcımızı dökelim. Kalıbı sert bir zemine birkaç kez oturtalım ki içindeki hava kabarcıklarını çıkartalım. Böylece eşit yükseklikte pişecek keki ve görüntüsü daha güzel olacak. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. 30-35 dk kadar. Kekin pişip pişmediğini kürdan testinden geçirip anlayabiliriz. 
Kek pişerken kremayı pişirelim. Bir tencereye süt, un, şeker ve yumurta sarısını alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olan kremayı ocaktan alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
Pişen kekimizi ılıması için bekletelim. Kalıbı ters çevirip keki servis yapacağımız tabağa alalım. Üzerine iyice soğuyan kremayı eşit olarak paylaştıralım. Üzerine dilim yaptığımı kivileri dizelim.
Sıra geldi jöleyi hazırlamaya. Küçük bir tencereye su,şeker ve nişastayı alıp kıvamı koyulaşana kadar pişirelim. Jöle kıvam alınca ocaktan alıp karıştırarak ılıtalım. Hazırladığımız tartın üzerine eşit olarak kaşık yardımıyla paylaştıralım. Soğuması için 3-4 saat buzdolabında bekletelim.
Soğuk servis yapalım.
Afiyet Olsun...

2 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım tarifin şu an yayında yine beklerim selametle kal hayırlı cumalar.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler Elif Hatice:) Her zaman gelirim:)))Sevgiyle kal. Hayırlı Cumalar diliyorum.... İyi hafta sonları..

    YanıtlaSil

Yorumlar