Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

KEÇİ KULAĞI ( PİŞİ )


Çok pratik bir atıştırmalık tarifi. Acil gelecek misafirleriniz için ideal bir tarif. Hem şık hem de lezzetli. Hafta sonları kahvaltı sofları için de harika bir alternatif.



PİŞİ  Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt,
1 yumurta,
1 kabartma tozu,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
çeyrek limonun suyu,
1 tatlı kaşığı tuz,
3 su bardağı un


Kızartmak için : sıvıyağ


Yapılışı:
Yoğurt, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu, tuz ve limon suyunu iyice karıştıralım. Daha sonra elenmiş unu da kontrollü bir şekilde ekleyelim yoğuralım. Kulak memesinden daha sert bir hamur elde edelim. Hamuru yaklaşık 30-40 dk kadar ılık bir ortamda üzeri kapalı bir şekilde bekletelim. Dinlenen hamurumuzu merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açalım. Açarken çok az un serperek açmakta fayda var daha rahat açılıyor. Daha sonra ister kurabiye kalıplarıyla ister su bardağının ağzıyla isterseniz de bıçakla şekiller verebilirsiniz. Ben kurabiye kalıplarımı kullanarak yaptım. Şekil verdiğimiz hamurları kızgın yağda arkalı önlü kızartalım. Hemen kızarıyorlar zaten. Havlu kağıt serdiğimiz bir kaba alalım. Sevise hazır hale getirelim.
Afiyet Olsun...



NOT: Hamurlar çok çabuk kızarıyorlar benim önerim önce tüm hamura şekil verdikten sonra pişirme işlemine geçmeniz:)) Kesinlikle yapmanızı öneriyorum... 

1 yorum:

  1. ellerine sağlık bunu çok severiz ailece yanlız adı keçi bacağı sizin kulağı hamuru merdaneyle değil ben silindir gibi yapıyorum elile hafif bastırıp verev kesip bir ucunu bıçakla çentip kızartıyoruz sağ olun

    YanıtlaSil

Yorumlar