Sayfalar

31 Mart 2012 Cumartesi

KARMACA (Kaşinga)

Macurların çok sık yaptığı bu böreğin tadına doyamacağınıza ben garanti veriyorum. Çok lezzetli ve çok da pratik bir börek. Misafirleriniz içinde farklı bir lezzet olur düşüncesindeyim:) Bunu daha önce yapmayan sevgili dostlarıma ısrarla tavsiye ediyorum. Mutlaka yapın ve tadın. Favorileriniz arasına gireceğinden eminim.
Mükemmel bir tarif... 

Malzemeler:

Yarım kg pırasa,
1 soğan,
3 yumurta,
1 kase lor peyniri (ya da çökelek veya kırık peynir bile olur)
1 su bardağı yoğurt,
yarım su bardağı sıvıyağ,
1 pkt kabartma tozu,
tuz, karabiber,
aldığı kadar un,

Üzeri: Susam


Yapılışı:
Pırasaları güzelce yıkayıp küçük küçük doğrayalım. Soğanı da aynı şekilde doğrayıp tavaya az zeytinyağı koyup pırasa ve soğanları soteleyelim. Bir kabın içine yumurtaları ekleyip yoğurt ile çırpalım. Sıvıyağ ve tuz ekleyip karıştıralım. Sotelediğimiz ve iyice ılıyan pırasa soğan karışımını da kabın içine ekleyip karıştıralım. Lor peyniri de kaba ekleyelim. Unu kaşık ölçüsü ile koyalım. Benim yaklaşık 7 çorba kaşığı geldi. Fakat sizin yumurta büyüklüğü ve sıvıları ölçtüğünüz bardak ölçünüze göre un miktarını ayarlamanız mümkün. Kabartma tozunu da ekledikten sonra karıştırıp yağlanmış kare borcama harcımızı dökelim. Düzgün şekilde kabarmasını sağlamak için kabımızı düzgün bir zeminde bir kaç kez sallayalım. Üzerine susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Aynı kek pişirir gibi yani. Kürdan testini geçen böreği dilimleyip servis yapalım.
Afiyet Olsun...

11 yorum:

  1. fatoşum eline sağlık arkadaşım bende yapıyorum evet çok lezzetli oluyor.. sevgiler iyi hafta sonlarınız olsun.

    YanıtlaSil
  2. çok sağol canım. bende ilk defa denedim ve çok başarılı buldum tarifi. Kesinlikle favorilerim arasında:) Sana da iyi akşamlar diliyorum. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. güzel bir tarif, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Ahhh bunu biliyorummmm ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. evet evet bu tarifi çeşitlendirmek mümkün, havuç ve patateslisi, hatta brokoli bile konabilir bence:))) Evde ne varsa içine koyabileceğimiz harika bir kurtarıcı diye düşünüyorum. Börek açmakla uğraşmak istemeyenlere de fikir olur bence:))) Çok mersi,
    sevgiler ....

    YanıtlaSil
  6. BENDE BUGUN DENIYCEM INSALLAH GUZEL OLUR

    YanıtlaSil
  7. Merhaba Adsız (keşke isminizi yazsaydınız)
    Şimdiden ellerinize sağlık,
    beğeneceğinize eminim :)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Süper bir tat,muffin olarak denedim.İzninizle bloğumda paylaşıyorum.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  9. Fatose hanım yufkaları ayrı ayrı mı yapılır snlsysmadım kı

    YanıtlaSil
  10. Maalesef tarif yanlış verilmiş gerçek karmaca unla değil mısır unu süt yumurta ile yapılır pırasa kavrulur baharat karıştırıp soğutulur 2 su bardağı süt 2 yımurta 2 su bardağı sıvı yağ kabartma tozu hepsi karıştırılır kek hamuru kıvamında pırasalar katılır üzeri kızarana kadar fırında pişirilir bende macır olduğum için böyle yapıyoruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz ona yanlış tarif verilmiş demesek... her yöreye göre isim ve tarif farklılıkları olabiliyor. Benim de tarifini aldığım kişi macır ve bana aynı bu şekilde tarifi verdi. Aynen uyguladım. Sonuç gayet başarılı ve her kim tadına baktıysa benden tarifini istiyor. Sizin yazdığınız şekilde de en kısa sürede deneyeceğim. Merak ettim lezzetini. Youm için teşekkürler.
      Sevgiler..

      Sil

Yorumlar