Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

BEŞAMEL SOSLU TAVUKLU KARNABAHAR

Bu yemeği şimdiye kadar yapmadıysanız kesinlikle yapmanızı öneriyorum. Yanına pirinç pilavıyla müthiş oluyor. Tadına bayılacaksınız.....
 Malzemeler:
1 orta boy karnabahar,
4 parça tavuk göğüs eti,
1 yemek kaşığı domates saçlası,
1 soğan,


Beşamel Sosu için:
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı sıvıyağ,
50 gr kaşar peyniri rendesi,
tuz, karabiber,


Üzeri için :
50 gr kaşar peyniri rendesi
kırmızı toz biber

Not:  Aparatı istenilen boyutta küçültüp genişletebiliyorsunuz. Çok kullanışlı :)))

Hazırlanışı:
Öncelikle karnabaharı çiçek çiçek ayırıp güzelce yıkayalım. Sonra bir tencereye su koyup haşlayalım. Ben Forbest mağazasında buharda pişirme aparatı aldım. Acayip mutluyum. Çok güzel pişiriyor. Hem sebze suya değmeden pişiyor, hem de besleyici değeri hiç kaybolmuyor. Almanızı şiddetle tavsiye ediyorum.Fiyatı da 8,90 tl .:))) Neyse tarife devam ediyorum. Haşlanan karnabaharı süzelim bir kenarda bekletelim. Ayrı bir tavada küp doğranmış soğanı az yağ ekleyip kavuralım. Küçük doğranmış tavukları da ekleyip kavuralım. Salçayı ilave edip kavuralım. Tuzunu ve karabiberini de ekledikten sonra ocağın altını kapatalım. Borcamı çok az sıvıyağ ile yağlayalım. Haşladığımız karnabaharlarımızı döşeyelim borcama. Daha sonra kavurduğumuz tavadaki iç harcımızı karnabaharların üzerine eşit olarak dağıtalım. Ardından Beşamel sosu hazırlayalım. Küçük bir tencereye un ve sıvıyağı alıp unun kokusu gidene kadar kavuralım. Soğuk sütü azar azara ilave edip sürekli tel çırpıcıyla çırpalım. Topaklanmaması için. Kıvamı çok koyu olur ise çok az süt ilavesi yapabilirsiniz. Kıvam alan beşamel sosumuza rendelenmiş kaşar peynirini, tuzunu ve çekilmiş karabiberi de ilave edip karıştıralım. Sosu da tavuklu iç harcın üzerine eşit olarak gezdirelim.
En son olarak da rende kaşar peynirini üzerine serpiştirelim ve toz kırmızı biber serpelim. Önceden ısıtılmış fırında beşamel sosumuz pişene kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim . 15-20 dk da pişiyor.
Enfes lezzetteki yemeğimiz servise hazır...
Afiyet Olsun.....

2 yorum:

  1. Muhteşem görünüyor mutlaka deneyeceğim. Sonucu sizinle paylaşırım. Yalnız haşlama aparatını merak ettim. Bir de resim yayınlarsanız sevinirim.Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Neslihan hanımcım haşlama aparatımın fotosunu yükledim hemen:)) sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar