Sayfalar

13 Mart 2012 Salı

BEĞENDİLİ KAŞARLI KÖFTE

İnanılmaz lezzetli bir köfte tarifi geliyor şimdi sizlere. Bilenler vardır fakat ben bilmeyenler ve hala tarif arayanlar için bir kez daha veriyorum. Mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum.
Damakta bıraktığı tadı anlatmama imkan yok. Deneyin ve sizde görün:)))))
Haydi geçelim tarife; 


Malzemeler: 
250 gr kıyma,
1 soğan,
1 diş sarımsak,
1 yumurta,
galeta unu,
tuz,karabiber,kimyon,kırmızı pul biber,
İçine: 50 gr kaşar peyniri
Beğendisi için:
3 orta boy patlıcan,
1 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı sıvıyağ,
tuz ve karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Önce patlıcanlarımızı közleyelim. Sonra kabuklarından soyup küçük küçük keselim. Ayrı bir kaba kıyma yumurta, galeta unu, baharatlar, robottan geçirilmiş soğan ve sarımsağı alıp yoğuralım. Harcımızın içine küçük küp şeklinde kestiğimiz kaşardan bir adet koyup elimizle yuvarlayalım. Tavaya yağı koyup kızdıralım ve köftelerimizi pişirelim.Beğendi için ayrı bir tencerede önce tereyağı, sıvıyağı ve unu alıp kavuralım. Unun kokusu gidene kadar kavurma işlemine devam edelim. Sonra üzerine soğuk sütü dökelim ve hemen çırpma teliyle çırpalım. Topaklanmaması için. Yoğun kıvam alınca közlenmiş patlıcanlarımızı hazırladığımız beşamele dahil edelim ve tuzunu ekleyip karıştıralım. İşte o anki koku inanılmaz güzellikte :))))
Servis sırasında önce tabağımıza beğendimizi yayıyoruz üzerine de köftelerimizi alıyoruz. Yanına isteğe bağlı garnitür hazırlayabilirsiniz.
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar