Sayfalar

14 Mart 2012 Çarşamba

BAYAT EKMEK TATLISI

Merhabalar,
Ekmekleri değerlendirmenin en güzel şekli. Evde hiçbir şeyi israf etmemek lazım. Mutlaka yapabileceğimiz bir şeyler vardır... Bu tatlı da mutfak ekonomisi için harika bir tarif. 
Kesinlikle deneyin derim. Etimek tatlısının aynısı...
Bayat ekmeklerden galeta unu, börek ve pizza da yapıyorum. Börek ve pizza tarifimi de daha sonra sizlerle paylaşıcam:))))


Malzemeler:
9 dilim bayat ekmek,


Kreması için:
4 su bardağı süt,
2 çorba kaşığı un,
2 çorba kaşığı mısır nişastası,
7 çorba kaşığı şeker,
1 pkt Dr. Oetker vanilya,


Şerbeti için:
2 su bardağı şeker,
2 su bardağı su


Üzeri için: Hindistan cevizi

Hazırlanışı:
Öncelikle bayat ekmekleri fırında kurutalım. Ekmekler kızarırken Şerbeti hazırlayalım. Küçük bir tencereye şekeri alıp kısık ateşte karamel rengini alana kadar ısıtalım. İyice akışkan hale gelen şekere 2 su bardağı suyu ekleyip biraz bekleyelim Önce katı oluyor paniklemeyin. Daha sonra şeker eriyor ve akıcı kıvam alıyor. Fırından çıkan ekmeklerin üzerine sıcak şerbeti dökelim. Şimdi de muhallebisini hazırlayalım. Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı kıvam alana kadar pişirelim. Üzeri göz göz olunca ocaktan alıp içine vanilyayı ekleyelim. Mikserle 5 dk karıştıralım. Ekmeklerin üzerine gezdirelim. Ilıması için bekletelim. Üzerine hindistan cevizini serpiştirelim. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapalım.
Afiyet Olsun...
 

3 yorum:

  1. çok sevdiğim bir tatlı ben etimeklisini yapıyorum ama annem çocukluğumuzda bayat ekmekleri bu şekilde yedirirdi bize:)ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  2. Blogunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor packard bell servisi paylaşımlarınızın devamında başarılar diler.

    YanıtlaSil

Yorumlar