Sayfalar

21 Mart 2012 Çarşamba

AŞURELİ PASTA


Aşureyi genelde kaplarda ve sıcak servis yaparız. Bu tarif aşureye yeni bir yorum getiriyor. Ben de ilk defa yaptım fakat iyiki de yapmışım diyorum. Çok pratik, çok değişik ve çok lezzetli. Mutlaka deneyin. Ayrıca misafirleriniz için de yapabilirsiniz farklı bir sunum bence. Az malzeme ile ortaya harika bir pasta çıkıyor.
Bence hiç düşünmeden yapın gerçekten güzel bir pasta oldu. 
Hem çok pratik hemde şık :))

Malzemeler:
1 pkt Piyale Aşure,
3,5 su bardağı su,
18 adet petibör bisküvi

Üzeri için: Tarçın

Yapılışı:
Öncelikle tencereye Piyale Aşure paketinin tamamını boşaltalım. Sonra üzerine tarifte de yadığı miktarda yani 3,5 su bardağı suyu ilave edip sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim.
Üzeri göz göz olunca ocaktan alalım. 
Ben kare borcam kullandım. Borcamı önce sudan şöyle bir geçirip suyu süzelim. Bisküvilerin 6 tanesini borcama dizelim. Üzerine aşuremizin bir kısmını paylaştıralım. Tekrar bisküvi dizip yine üzerine aşureden gezdirelim. Ve son olarak aynı işlemi tekrar uygulayalım. Bir kat bisküvi ve kalan aşurenin tamamını üzerine dökelim. Üzerini şöyle bir düzeltip ılımaya bırakalım.
Buzdolabına kaldırıp 3-4 saat bekletelim.
Servis aşamasında üzerine bolca tarçın serpiştirelim.
Afiyet Olsun...

6 yorum:

Yorumlar