Sayfalar

21 Mart 2012 Çarşamba

ARNAVUT CİĞERİ


Merhaba arkadaşlar,
Yine güzel bir tarif ile karşınızdayım:) Nam-ı diyar Arnavut Ciğeri...
Ciğer sevmeyenlerin bile afiyetle yiyeceği ve yok mu bir tabak daha diyeceği harika bir tarif bu. Yumuşacık ve çok lezzetli. Mutlaka ciğeri bir de böyle deneyim derim ben.


Malzemeler,
500 gr kuzu ciğer,
1 soğan,
1 çorba kaşığı un,
3-4 çorba kaşığı domates püresi (yoksa 2- çorba kaşığı salça),
zeytinyağı,
tuz, karabiber, kekik, kuru nane,
kimyon, kırmızı pul biber
3 büyük patates,

Yapılışı:
Öncelikle ciğeri güzelce yıkayıp,suyunu süzüp bir kabın içine alalım. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim ve kekik serpelim. Kabın kapağını kapatıp 1-2 saat buzdolabında marine edelim.
Daha sonra ciğeri iri küp şeklinde keselim. Üzerine unu serpip elimizle ezmeden karıştıralım. Soğanı piyazlık doğrayalım. Tencereye az zeytinyağı koyup ısıtalım.Unladığımız ciğerleri ekleyelim ve orta harlı ateşte tencerenin kapağı kapalı olarak, arada karıştırarak pişirelim. Yaklaşık 15-20 dk da pişiyor zaten. Bu sırada soğanları da ayrı bir tavada soteleyelim. Ciğerler suyunu salıp çekmeye başlayınca sotelediğimiz soğanı da tencereye ekleyelim. Domates püresi (benim yazdan yapılma kavanozlarda vardı onu kullandım) ya da dediğim gibi domates salçası da olur tencereye onu da ekleyip karıştıralım. 3-4 dk pişirdikten sonra üzerine tuzu, karabiberi,kimyonu, kırmızı pul biberi serpiştirip ocağın altını kapatalım.
Patatesleri iri küpler şeklinde kesip az yağlı tavada kızarana kadar pişirelim. Çok az nane ve tuz serpip servis tabağına alalım. 
Ciğer ve patatesleri sıcak sıcak servis tabağına alıp yanına da güzel bir pilav yapıp, yeşil salata ile afiyetle yiyelim:))))
Sevgiler.....


5 yorum:

  1. Mis gibi misss ellerinize sağlık, acıkmıştım da tam çok güzel oldu :D

    YanıtlaSil
  2. ciğerin her hâli makbulümdür çok da güzel yapmışsın ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. nasıl severimm(tavuk ciğeri hariç )
    ellerin dert görmesin
    sevgiler
    yasemininmutfagindan.blogspot.com

    YanıtlaSil
  4. çok teşekkürler sevgili ehlikeyfchef ve Yasemin Keskin:)))
    sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorumlar