Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI BAKLA

Bakla yemeğini isterseniz salçalı olarak da yapabilirsiniz. Ben annemden hep böyle yediğim için böyle daha çok seviyorum. Dereotu koymayı atlamışım ama koyunca çok farklı güzel bir tadı oluyor. Üzerine de sarımsaklı yoğurt gezdirilirse tadı bir kat daha artıyor...


Malzemeler:
1 kg taze bakla,
2 orta boy soğan,
1-2 adet taze soğan,

yarım demet dereotu,
1 kesme şeker,
1 tutam tuz,
2 yemek kaşığı un,
yarım limon suyu,
zeytinyağı,
su,


Hazırlanışı :
Bir kabın içerisine 1 yemek kaşığı un, tuz ve yarım limon suyu sıkalım. Ayıklanıp kesilen baklaları kararmamaları için bu suyun içine atalım. Soğanı ve taze soğanı küçük küçük kesip tencereye alalım. Baklaları da beklettiğimiz sudan çıkartıp bir su yıkayıp soğanların üzerine ekleyelim. 1 yemek kaşığı unu, tuzu, ve ince kıyım dereotunu da ekleyip üzerine zeytinyağı gezdirelim. Çok az da su ilave edip kısık
ateşte yaklaşık 30-35 dk kadar pişirelim.
Yemeğimiz servise hazır :)))
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar