Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

ARPA ŞEHRİYELİ SEBZE ÇORBASI

Bu çorbayı her gün yesem bıkmam herhalde. Tadına ve kokusuna bayılıyorum. Çok lezzetli oluyor. Çok sık yapıyorum bu yüzden. Sebzeleri suda haşlayarak da pişirip sonra robottan geçirebilirsiniz. Fakat bu şekilde sebzeleri önce kavurup sonra haşladığınızda aradaki lezzet farkını ve tüm sebzelerin muhteşem  aromasını alacaksınız. Çok daha lezzetli olduğuna garanti veriyorum.




Malzemeler:
2 patates,
1 havuç,
1 soğan,

2 çorba kaşığı un,
1 su bardağı süt,
zeytinyağı,
tuz, su yada et suyu
1 çay bardağı arpa şehriye


Sosu:
1 yemek kaşığı tereyağı
kırmızı toz biber,
nane,


Hazırlanışı:
Havuçları, patatesleri ve soğanı iri iri doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğumuz tenceremizde kavuralım. İyice özdeşleşinceye kadar kavuralım. Sonra üzerine tuzu ve suyu ilave edelim. İçindeki sebzeler pişinceye kadar haşlayalım. Sonra blendrdan geçirelim. Ayrı bir kapta zeytinyağı ve unu koyup kavuralım. Unun kokusu çıkana kadar kavuralım. Üzerine soğuk su ve 1 su bardağı süt ilave edip karıştıralım. Bu hazırladığımız karışımı sebzelerin içine ilave edelim. Suyu az gelirse ekleyebilirsiniz. Kaynatalım. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı yağ ile arpa şehriyeleri kavuralım. Tenceremize ekleyelim. Bu şekilde hem şehriyeler aşırı şişme yapmıyor hem de tadı çok lezzetli oluyor.

Sosu için: Bir tavaya tereyağı ve çok az zeytinyağı koyalım. Nane ve kırmızı pul biberi ekleyip 1 dk kadar ısıtalım. Sonra tabaklara paylaştırdığımız çorbamızın üzerine sosumuzu dökelim.
Tavsiyem kıtır ekmekle harika oluyor. Bu şekilde sunum yapabilirsiniz:)))
Afiyet olsun...

1 yorum:

Yorumlar