Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI

Bu çorbayı kışın hasta olduğumuzda annem çok yapardı. Tadı harika. Lezzeti de bir o kadar güzel. Hem besleyici hemde çok lezzetli bir çorbadır. Kızım Elif bu çorbaya bayılıyor :))) 
Denemek isteyen herkese tavsiye ediyorum.



Malzemeler:
2 adet tavuk but,
1 su bardağı tel şehriye,
2 yemek kaşığı un,
zeytinyağı,
tuz, karabiber,
tavuk suyu
 
Terbiyesi için: 

1 limon suyu,
1 yumurta sarısı,


Hazırlanışı:
Tavuk suyu hazırlanışı: Butlar yıkanır ve bir tencereye alınır üzerine su ilave edilir. İçine 1 soğan, 1 patates, 1 havuç, 3-4 dal maydonoz ve biraz tane karabiber eklenerek kaynatılır. 

(Tavuk suyumuz hazır)
Çorbamızın Yapılışı: Kaynadıktan sonra içinden çıkardığımız butları kemiklerinden ayırıp etleri didikleyelim. Bir tencerede unu ve yağı alıp unun kokusu çıkana kadar yaklaşık 3-4 dk kavrulalım. Üzerine tavuk suyundan ekleyip tel çırpıcı ile çırpalım. Topaklanmaması için. Eğer topaklanırsa da hiç sorun değil blendırdan geçirebilirsiniz :) Sonra kaynayan suya didiklediğimiz tavukları ve tel şehriyeyi ekleyelim karıştıralım. Sonra ayrı bir kapta limon suyu ve yumurta sarısını çırpalım. Çorbanın suyundan biraz ekleyip ılıştıralım. Daha sonra terbiyemizi çorbamıza yavaş yavaş ilave edip karıştırmaya devam edelim. Kaynamaya bırakalım . En son tuzunu ve karabiberini ekleyip 2 dk daha kaynatıp ocağın altını kapatalım. Çorbamız hazır :)
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar