Sayfalar

10 Şubat 2012 Cuma

PIRASALI ve PATATESLİ BÖREK


Kesinlikle çok lezzetli bir börek geçen hafta Oktay ustada görüp bugün yaptığım harika bir tarif:))) Eşim çok beğendi tam not aldım :)))) Şimdide bu güzel tarifi sizlerle paylaşıyorum.
Gönül rahatlığıyla da tavsiye ediyorum. Çok beğeneceğinize de eminim...


Malzemeler:
Yarım kg. pırasanın yeşil sap kısımları,
1 patates,
3 yumurta,
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı tereyağı,
50 gr. kaşar peyniri rendesi,
1 tutam maydanoz,
1 pkt kabartma tozu,
tuz, karabiber,
6 çorba kaşığı un (tepeleme),
Üzeri için:
Siyah zeytin ya da çeri domates,
susam




Yapılışı:
Öncelikle pırasaları güzelce yıkayıp çok minik doğrayalım. Tavaya sıvıyağ koyup pırasaları soteleyelim. Soğuması için beklerken ayrı bir kapta yumurta, 1 çay bardağı sıvıyağ, yoğurt ve tuz iyice çırpalım. İçine ılıyan pırasaları, rendelediğimiz çiğ patatesi, ince kıyım maydanozu, kaşar peynirini ilave edilip karıştıralım. Daha sonra kabartma tozu, un ve karabiber ekleyip karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Üzerine isterseniz çeri domates isterseniz siyah zeytinle süsleyip susam serpebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dk kadar yani üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyetler Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar