Sayfalar

14 Şubat 2012 Salı

PEMBE SPİRAL KURABİYE


Malzemeler:
2,5 su bardağı un,
110 gr tereyağı,
1 su bardağı şeker,
1 yumurta,
2 çorba kaşığı süt,
1/4 çay kaşığı tuz,
1 pkt vanilya,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
pembe doğal gıda boyası,

Üstü için : hindistan cevizi.

Yapılışı: 
Bir kaba un, tuz, kabartma tozunu alıp karıştıralım, bir kenarda bekletelim. Çırpma kabında mikserle yumuşatılmış tereyağı ile şekeri iyice çırpalım. Mikser çalışırken yumurta, süt, ve vanilyayı ekleyip çırpalım. Mikseri düşük hıza alarak un karışımını yavaş yavaş ekleyelim. Hamur haline getirelim.
Hamurun yarısını ayıralım. Karışım kabında kalan hamura pembe gıda boyasını ekleyelim. Eşit olarak dağılması için karıştıralım fakat çok fazla karıştırmamaya dikkat edelim.
Yağlı kağıt serelim ve üstüne beyaz hamuru koyalım. Üstüne takrar yağlı kağıt serip bir merdaneyle dikdörtgen şeklinde açalım. Üstüne pembe hamuru yerleştirelim. Üstüne tekrar yağlı kağıt serip onu da dikdörtgen şeklinde açalım.  Bir fırın tepsisine yerleştirip buzdolabında 30 dk. bekletelim.
Buzdolabından çıkınca hamurların arasındaki yağlı kağıdı çıkarın ve hamurları unlanmış bir yüzeye koyalım. Yağlı kağıtları alırken hamurları kırmamaya özen gösterelim.
Pembe hamurun üzerini fırça yardımıyla hafifçe su ile ıslatalım. Pembe hamurun üzerine beyaz hamuru yerleştirelim. Güzel bir dikdörtgen şeklini vermek için bıçak kullanalım. Bıçakla düzgün dikdörtgen şekli kesip fazlalıkları ayıralım.
Yavaşça rulo yapmaya başlayalım. Bu işlem sırasında çok dikkatli olalım. Tamamlanana kadar yuvarlayalım. Boşluk bırakmayacak şekilde saralım.
Üst süslemesi için, hamurun üzerine fırça ile bir miktar su sürüp ıslatalım.
Düz bir zemine streç film serip üzerine hindistan cevizini bolca serpelim. Sonra üzerine hamuru yerleştirip hindistan cevizine bulayalım. Folyoyu sıkıca saralım. Bu şekilde buzdolabında 1 saat bekletelim.
Fırını önceden 175 'C ye getirip ısıtalım. Hamurumuzu 1'er parmak kalınlığında dilimleyip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. 10 dk. kadar pişirelim ancak renklerinin kararmasına  değişmesine fırsat vermeden fırından alalım.
Afiyet Olsun...

3 yorum:

Yorumlar