Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

PAZILI AYRAN ÇORBASI

Denenmesi gereken harika bir çorba tarifiyle yine karşınızdayım. Bu çorbayı şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum. Tadı çok güzel. Yapınca eşinizden ve sevdiklerinizden tam not alacağınıza eminim:))))
Nette dolaşırken karşıma bu çorba çıkıverdi. İçinde neler var nasıldır diye okuyunca tarifi alıp yapmak istedim hemen ve doğruca mutfağa koştum. İşte ortaya böyle güzel bir çorba çıkıverdi. Ben değişik tatlar denemeyi ve klasik bildiğimiz tariflerin dışında şeyler yapmayı seviyorum. İlk tadan da genelde eşim olunca yorumları beni çok mutlu eden cinsten oluyor. Neyse ben kısaca bu çorbayı yapmanızı şiddetle
tavsiye ediyorum:))


Malzemeler:
1 su bardağı buğday( ben arpa şehriye kullandım 1 çay bardağı kadar)
500 gr. yoğurt,
3 - 4 pazı yaprağı, (ya da ıspanak)
2 tepeleme çorba kaşığı un,
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek,
1 yumurta sarısı,
7 su bardağı et suyu ya da su,
tuz, tereyağı ve nane


Hazırlanışı:
Öncelikle yoğurt un ve yumurta sarısını bir tencereye alalım. Üzerine suyu ilave edip çırpalım. Ocağın altını açıp kaynayana kadar karıştıralım. Daha sonra içine haşlanmış yeşil mercimeği ilave edelim. O yumuşayınca arpa şehriyeyi ve pazı yapraklarını ince ince doğrayıp onları da ilave edelim. Karıştırmaya devam edelim. Hepsi yumuşayana kadar pişirelim. En son olarak tuzunu ekleyelim. 1 dk daha karıştırıp ocağın altını kapatalım.
Ayrı bir tavada tereyağı ve naneyi ısıtıp çorbaya ilave edelim.
Sıcacık çorbanızı servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun...

2 yorum:

Yorumlar