Sayfalar

16 Şubat 2012 Perşembe

PAZI SARMASI


Malzemeler:
400 gr pazı,
50 gr kıyma,
1 nescafe fincanı bulgur,

1 soğan,
3-4 diş sarımsak,
1 tatlı kaşığı domates salçası,
1 çay kaşığı sumak ekşisi,
Pulbiber, karabiber, tuz, su ve zeytinyağı


Hazırlanışı:
Pazının saplarını kesin ve yıkayın. Bir tencereye su koyup kaynatın. Yaprakları bu suya batırıp çıkarın. Yumuşamaları için. Sonra çıkarıp soğuk suya alın. Bir kapta iç malzemeyi hazırlayın. Kıymayı, bulguru, küçük doğranmış soğanı, sarımsağı, baharatları, tuzu, salçayı ve zeytinyağı eleyip yoğurun. İçine çok az 3-4 yemek kaşığı su ekleyebilirsiniz.
Pazı yapraklarını bir tahtanın üzerine alın. Kalın damarlarını bıcak sırtı ile iyice ezin. İçine harçtan koyup sarın. Sarmaların yapışmaması için tencerenin alt kısmına ben kalın saplarını dizdim. Sardığımız sarmaları tencereye dizelim. Üzerine çok az zeytinyağı gezdirelim parlak olması için. Ve porselen bir tabak kapatalım açılmamaları için. En son olarak da suyunu koyalım biraz (üzerine çıkmasın) . Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 10-15 dk pişirelim.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar