Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK


Merhabalar,
Yine el açması bir börekle daha sizlerleyim. Bu sefer patatesli harika bir börek yaptım. Nefis oldu. Mutlaka yapmanızı öneriyorum. 
İşte tarifim:

Malzemeler :
4 su bardağı un,
1 su bardağı su,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı sirke

Yufkaların arasına sürmek için:
Sıvıyağ,


İç Harcı :
6 patates,
1 büyük soğan,
1 tutam maydanoz,
sıvıyağ,
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber,


Üzeri için :
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çorba kaşığı sıvıyağ


Süslemek için :
Susam ve çörek otu



Yapılışı :
Öncelikle iç harcımızı hazrılayalım. Patateslerimizi haşlayalım. Sonra soğanı bir tavaya alıp sıvıyağda soteleyelim. Haşlanmış patateslerimizi ezip soğanla buluşturalım kavuralım. Baharatları, ince kıyım maydanozu ve tuzu da ilave edip karıştıralım. Ocağın altını kapatalım. Harcımızı soğumaya bırakalım.
Hamurumuz için ise genişçe bir kabın içerisine elenmiş un, tuz, sirke ve suyumuzu alalım. Yoğurmaya başlayalım. Kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde edelim. Ele yapışmaması gerekiyor. Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartalım. Merdane yardımıyla servis tabağı kadar açalım. Açarken püf noktası hamurumuzun üstüne un serpmek böyle çok daha kolay açılıyor:)))
Sonra açtığımız yufkamızın her tarafına sıvıyağ ya da zeytinyağı farketmez fırça yardımıyla sürelim. Hazırladığımız iç harçtan kenarına koyalım. İki ucunu içe doğru kıvırıp rulo şeklinde saralım. Yağlanmış tepsimize dizelim. Tüm bezeler için aynı işlemi uygulayalım.
Sonra böreklerimizin üzeri için bir kaseye 2 çorba kaşığı yoğurt ve az sıvıyağ koyup çırpalım. Böreklerimizin üzerine fırça yardımıyla sürelim. Süslemek için ise susam ve çörek otu serpebilirsiniz.
Önceden ısıttığımız fırınımızda 180 'C yaklaşık 35-40 dk kızarana kadar pişirelim.
Afiyet Olsun...
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar