Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

PATATES ÇORBASI

Farklı çorbalar denemeyi ve bu lezzetleri sizlerle paylaşmayı seviyorum. Bu da ilk defa yaptığım bir çorba. Tadına bayıldık ailecek. Farklı tarifler denemek isteyenler içinde bir alternatif olabileceğini düşünüyorum.
İşte tarifim...


Malzemeler:
4 orta boy patates,
1 havuç,
2 yemek kaşığı un,
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
su veya tavuk suyu,
tuz,


Üzeri: Pulbiber ve karabiber





Hazırlanışı:
Bir tencereye küçük küçük doğranmış havuç ve patatesleri alıp kavuralım. İyice sotelenen sebzelerin içine tavuk suyu ekleyip iyice yumuşayana kadar haşlayalım. Piştikten sonra blendırdan geçirelim. Ayrı bir tencerede un, tereyağı ve zeytinyağını kavuralım ve sonra üzerine 2-3 su bardağı soğuk suyu ekleyelim. İyice pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştıralım. Sonra üzerine blendırdan geçirdiğimiz patates ve havucu ekleyip kaynatalım. Tuzunu ilave edelim. Çorbanın kıvamı koyu olursa su yada tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
Servis sırasında isteğe göre üzerine kırmızı pulbiber ve karabiber serpebilirsiniz.
Çorbamız servise hazır...
 
Afiyet Olsun.

Not: Bu çorbaya 1 su bardağı süt ilave ederek de deneyebilirsiniz. Öyle de çok lezzetli oluyor :)))

1 yorum:

  1. Patatese nane, fesleğen veya kekik çok yakıştırırım. Acaba üzerine baharatlı tereyağlı naneli sos yapılsa nasıl olur?
    Merak ettim, bunu da yapmalıyım :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Yorumlar