Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

MAHLUTA ÇORBASI

Bu çorbayı ilk kez denedim ve inanılmaz beğendim. Hazır çorbalardan farksız bu çorbayı mutlaka denemelisiniz. Farklı lezzetler denemeyi sevenlere gelsin bu çorba tarifim....
Kesinlikle tavsiye ediyorum.


Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek,
2 çorba kaşığı bulgur,
2 çorba kaşığı pirinç,
1 soğan,
1 havuç,
3 çorba kaşığı domates salçası,
1 çorba kaşığı nar ekşisi,
4 su bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı pulbiber,
1 tatlı kaşığı kuru nane,
1 tatlı kaşığı kimyon,
zeytinyağı, tuz


Terbiyesi için:
3 çorba kaşığı yoğurt,
2 çorba kaşığı un,
1 yumurta sarısı,
1 su bardağı su,
 
Üzeri için özel sos:
3 çorba kaşığı nar ekşisi,
karabiber,
pul biber ve tuz


Hazırlanışı:
Öncelikle tencereye soğanları küp küp doğrayıp yağda soteleyelim. Havucu rendeleyip tencereye ekleyip 2 dk kavuralım. Mercimeği yıkayıp tencereye alalım. Salçayı da ekleyip 5 dk kavuralım. Naneyi de ekledikten sonra 4 su bardağı sıcak su ilave edeip pişirelim. Kaynayınca bulguru ilave edip 1 dk kaynatalım.
Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısını çırpalım. 1 su bardağı soğuk su ilave edip çırpalım. Kaynayan tencereden terbiyenin kesilmemesi bir kepçe alıp karıştıralım. Çorbaya yavaş yavaş ilave edelim.
Mikserden geçirelim. 3 dk daha kaynatalım. Kimyon, tuz ilave edip ocağın altını kapatalım.
Dilerseniz servis esnasında şu sos ile sunum yapabilirisiniz. Çok lezzetli oluyor.
Bir kapta tuz, nar ekşisi, karabiber, pul biberi karıştıralım. Servis yaptığımız çorba kasesinin üzerine bu sosu gezdirelim.

Afiyet Olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar