Sayfalar

17 Şubat 2012 Cuma

KARIŞIK PİZZA

Bu pizzayı bana gelen kardeşim için özel hazırladım. Çok seviyor çünkü ablasının pizzasını:))) İnanın bana nefis oldu. Yumuşacıktı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ediyorum...  Harika oluyor gerçekten. Tadı damağımızda kaldı zaten.... En kısa zamanda tekrarlayacağız değil mi Eduşum:)))))
Haydi şimdi geçelim mi tarife...


Malzemeler:
2,5  su bardağı un,
1 yumurta,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı süt,
1 çorba kaşığı kuru maya, (ben 1 pkt instant maya kullandım)
1 tatlı kaşığı şeker,
tuz.

Sosu için:
3 çorba kaşığı ketçap,
1 çorba kaşığı domates salçası,
kekik, karabiber, tuz,
çok az tozşeker
su

Üst Malzemesi:
50 gr. kaşar peyniri rendesi,
sivri biber, siyah zeytin, sucuk, ( evde ne varsa)

Yapılışı:
Öncelikle hamuru için bir kaba un ve mayayı alıp harmanlayın. Başka bir kabın içine yumurta, süt, sıvıyağ, yoğurt ve şekeri alıp iyice karıştırın. Tuzu ve un-maya karışımını ekleyip yoğurun. Oldukça yumuşak bir hamur  elde edelim. Hamurun üzerini örtüp veta bir kapak kapatıp 30 dk mayalanması için ılık bir yerde bekletelim.
Bu arada üzeri için malzemeleri hazırlayalım. Sucukları küçük doğrayalım. Siyah zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp 2'ye bölelim. Sivri biberleri de küçük doğrayalım. Kaşarı rendeleyelim. Bir kabın içinde sosunu hazırlayalım. Ketçap, domates salçası, kekik, tuz, karabiber ve çok az şeker ekleyip su ile seyreltip karıştıralım.
Hamur dinlendikten sonra yuvarlak borcamı margarinle yaplayalım. Hamuru merdaneyle tepsimiz kadar açıp yerleştirelim. Kenar kısımlarını biraz yükseltelim. (isteğe bağlı) Daha sonra bıçakla kabarmaması için birkaç yerinden çizikler atalım hamurun üzerine.
Fırını 180 'C ye ayarlayıp pizza hamurumuzu yaklaşık 6-7 dk kadar pişirelim. Daha sonra fırından alıp hazırladığımız sosu üzerine gezdirelim. Önce zemine biraz kaşar peyniri serpip biberleri serpelim ki malzemelerimiz üstünde kalsın yerken dağılmasın. Sucukları ve siyah zeytinleri yerleştirelim. En son kaşar peyniri serpiştirip fırında altı ve üstü hafif kızarana kadar pişirelim. 20 dk yeterli oluyor. Piştikten sonra üzerine çok az kaşar peyniri rendesi serpiştirelim eriyene kadar fırında 2 dk bekletelim. 
Nefiss pizzamız servise hazır:))
Afiyetle yiyelim...

13 yorum:

  1. fatoşcum merhaba pizzayı çok severim...
    bak şimdi canım çekti yanınada çay koymuşsun...,davet edersen geliyorum...
    valla etmesen de gelicem...
    ohh ellerine sağlık çok güzel olmuş...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. merhaba canım... Davete gerek yok istediğin zaman gelebilirsin... Kapım her zaman açık:) Çok teşekkürler. Bugün kız kardeşim kızım ve bana süpriz yaptı ve geldi... Birlikte ne yapalım diye düşünürken ne zamandır yapmak istediğim pizza aklıma geldi ve sıvadım kolları. Ortaya bu güzel pizzam çıktı:))) Afiyetle yedik vallahi... Üzerine ketçap ve biraz mayonezle harika oldu... Segiler canım....

    YanıtlaSil
  3. fatoşcum görüntüsü gerçekten çok güzel görünüyor eminim tadıda harika olmuşturr...
    yani siz bu pizzaları çoktan mideye indirdiniz...
    desene bana kalmadı :(((

    YanıtlaSil
  4. var canım var 2 dilim daha duruyor :)))) buyur gel..

    YanıtlaSil
  5. yok istemem :(((
    o iki parçayıda akşam kocana verirsin :))
    canım sevgiler görüşmek üzere...
    allah a emanet ol...

    YanıtlaSil
  6. Şu pizza denilen şey ne de güzeldir ne koysan yakışır bol bol yedirir. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerıne sağlık canım nefıs gorunuyor pizzayı cok severım

    YanıtlaSil
  8. Merhabalarr.. Lezzetblogları'nda yarışma için oylamanızı bekliyoruz Fatoş hanım. Beğendiğiniz 1 tatlı 1 tuzlu görseline blogta anlattığım gibi puanlama yapar gönderirseniz memnun olurum. Sevgiler.. Filiz..

    YanıtlaSil
  9. Fatoşcum kaç gündür uğrayamadım. Hamilelikten dolayı bilgisayara pek geçmiyorum. Bugün bir bakim dedim pizzayla karşılaştım. Ben bir pizza canavarı olarak çarpıldım kaldım öylece.... O ne görüntü öyle hayatım. Muhteşem olmuş. Çok güzel görünüyor. Ellerine o güzel gönlüne sağlık senin. Afiyet olsun sizlere.

    YanıtlaSil
  10. sevgili dostlarım her birinize tek tek teşekkür ediyorum.
    Cafezey canım benim kaç aylık hamilesin:))) Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin:)) öpüyorum canım.
    Ayşecim çok öpüyorum seni de sağol...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili fatoş hanım pizzanızı gecenin 11 de yaptım anlattığınız gibi aynısını uyguladım fakat kalın oldu neden tepsi boyutumda aynıydı hatta bir parça hamur ayırıp onuda ayrı yaptım tadı çok güzel oldu ama kalın oldu söylemek istedim yinede ellerinize sağlık :))

    YanıtlaSil
  12. Ben denedim ve cok begendim tesekkurler csnim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinize sevindim ama keşke isminizi de yazsaydınız :(((
      afiyetler olsun,
      sevgiler,

      Sil

Yorumlar