Sayfalar

13 Şubat 2012 Pazartesi

KARIŞIK KIŞ ÇORBASI

Merhaba,
Çok lezzetli bir çorba daha sizlerleyim. İçine biraz daha farklı bakliyat ekleyerek çok besleyici hale getirdim. Nasıl mı? 
Benim evde mercimek yemeğim vardı bir kase kalmıştı. Onu süzgeçten geçirip çorbama ekledim. Sizde yemeklerinizden çok az kalan nohut, fasulye ve mercimek gibi bakliyatlarınızı çorbalarınızda değerlendirebilirsiniz. Evde çocuk olunca nasıl besleyici hale getirebilirim diye düşünürken bu çorba çıkıverdi ortaya. Dereotu sevmiyor iseniz koymayabilirsiniz. Şart değil.
Haydi şimdi sıra tarifimizde,


Malzemeler:
2 adet patates,
1 adet soğan,
1 adet havuç,
1 kase haşlanmış mercimek,
1 kahve fincanı arpa şehriye,
2 yemek kaşığı un,
1 tutam dereotu
zeytinyağı
1 su bardağı süt,
et suyu ya da su,
tuz. karabiber




Hazırlanışı:
Patateslerin kabuklarını soyup yıkıyalım ve iri parçalar halinde doğrayalım. Soğan ve havuç için de aynı işlemi uygulayalım. Klasik sebze çorbası yapar gibi hepsini bir tencereye alalım ve sıvıyağ elkleyip kavuralım. Bu şekilde tüm sebzelerin aromaları çorbaya geçecek ve nefis bir lezzet patlaması olacak. Neyse ben devam ediyorum. Sotelenen sebzelerimize etsuyu yada su ekleyip haşlayalaım. İyice yumuşayan sebzeleri blendrdan geçirelim. Ayrı bir tencereye zeytinyağını alıp unumuzu kokusu gidene kadar kavuralım. Sonra üzerine soğuk sütü yavaş yavaş ilave edelim. Sürekli karıştıralım. hemen ardından suyunu ekleyelim. karıştıralım. Sonra bu karışımı sebzelerimizin olduğu tencereye ekleyip pişirelim. Haşlanmış yeşil mercimeğimizi ekleyelim. Kıvamı koyulaşıyorsa su yada et suyu ilavesi yapabilirsiniz.
Bir tavaya çok az sıvıyağ alıp arpa şehriyeleri kavuralım. Kavrulmuş olan arpa şehriyeler hem çorbamızın içinde çok fazla şişmiyor hemde kavrulmuş tadıyla çorbamıza ayrı bir lezzet katıyor. Bunu da ekledikten sonra tuzunu ve karabiberini veince kıyım dereotunu da çorbamıza ekleyip ocağın altını kapatalım.
Sıcacık besleyici çorbamız servise hazırdır:)))))
Afiyet Olsun......

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlar